Atitudinea lui Lucian Bode este de idignare profundă, fapt pentru care și-a exprimat părerea printr-o scrisoare către Gerhard Karner. Bode își arată nemulțumirea față de austrieci în urma refuzului aderării României la Schengen. De asemenea, ministrul de interne al României consideră nedreaptă această decizie, care, în urma unei întâlniri de pe 23 noiembrie, de la Viena, era total opusă. 

Nemulțumirile lui Lucian Bode în urma deciziei negative pe Schengen

Prin prisma mai multor discuții, Lucian Bode susține că a fost asigurat de ministrul de interne, Gerhard Karner, că România are sprijinul Austriei în aderarea la Schengen, și, de asemenea, „în cadrul Conferinţei ministeriale a Forumului de la Salzburg de la Bucureşti, Austria şi-a dat acordul pe o declaraţie comună în care toţi membrii salutau susţinerea aderării României la spaţiul Schengen”.

Astfel, în decurs de câteva zile, decizia negativă și neașteptată din partea Austriei l-a surprins neplăcut pe Lucian Bode, care consideră că românii au fost tratați „într-o manieră nedreaptă, discriminatorie şi ilogică”.  

Citește și: Acesta este documentul care arată de ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen

Reproșurile ministrului de interne al României față de Austria

Lucian Bode susține cu fermitate faptul că României i s-au adus argumente false în rândul deciziilor finale, precum problema migrației. De asemenea, ministrul de interne este convins de faptul că după această decizie s-a iscat o revoltă atât în rândul românilor din Austria, cât și a cetățenilor austrieci.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Dorința de a adera la Schengen rămâne încă valabilă din partea lui Bode, deoarece, spune el, toate formațiunile implicate „vor continua să lucreze cu aceeaşi determinare şi aceeaşi încredere neclintită în valorile europene”. 

Citește și: Coaliţia guvernamentală de la Viena este în criză din cauza veto-ului faţă de aderarea României la Schengen

Ultimatum din partea lui Lucian Bode la adresa lui Gerhard Karner

În urma deciziei negative în privința aderării României la Schengen, Lucian Bode a transmis în finalul scrisorii către Karner, tot respectul și toată mulțumirea celor care au depus eforturi comune pentru protejarea securității cetățenilor europeni. Pe de altă parte, Bode îl încurajează pe Gerhard Karner să țină cont de datoria morală pe care o are față de cetățeni, „pentru că pe minciuni şi nedreptate nu se poate construi nimic măreţ şi durabil”.

Citește și: Lucian Bode: „Vom repara această imensă nedreptate făcută României”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si