Lucian Bode, a declarat vineri, că România se așteaptă la venirea unui val de migranți afgani. Tot el a asigurat că țara noastră este pregătită să intervină gradual la frontieră.

Deocamdată cifrele nu arată o creștere a numărului de migranți

"Suntem pregătiți să intervenim gradual, funcție de presiunea care, din punctul meu de vedere, va exista, va veni în perioada următoare. Ne

așteptăm la un val de migranți. Deocamdată cifrele ne arată că nu avem o creștere", a anunţat, vineri, ministrul de Interne, Lucian Bode.

Anul trecut, autoritățile de la frontieră au numărat 400 de migranți afgani, iar anul aceste până în luna august au fost depistați 2700 de migranți.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Citeste si: Americanii au lăsat Afganistanul talibanilor

Gradul de ocupare din centre a ajuns la 60-70%

În cele două centre de tranzit, de custodie și de azil, gradul de ocupare este de 60-70%, dar numărul de locuri va fi crescut, dacă va fi cazul.

"Nu vom accepta în România relocarea unor cetățeni afgani sau de altă naționalitate fără a ne asigura că îndeplinesc toate condițiile de securitate pentru români", a declarat ministrul Lucian Bode.

Citeste si: Naștere la peste 9.000 de metri altitudine


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si