In articol:
- Când a avut loc primul caz de vaccinare fictivă?
- 3.500 de certificat false eliberate la Vama Petea
- Certificat false și în alte țări europene
„De multe ori sunt trist când se vorbește despre Ministerul de Interne… știți cum li se spunea înainte de Revoluție polițiștilor, sunt „milițieni”.
Citeste si: Formular PLF de intrare in Romania: Cum trebuie completata declaratia online pe site-ul plf.gov.ro?
Când a avut loc primul caz de vaccinare fictivă?
Primul caz de vaccinare fictivă a avut loc în România la începutul lunii septembrie când un medic de familie a fost implicat.
Citeste si: VIDEO| Infern în vămi pentru românii care vin acasă de Sărbători
3.500 de certificat false eliberate la Vama Petea
Autoritățile au descoperit luna trecută că la centrul de vaccinare din Vama Petea au fost eliberate 3.500 de certificat false. Anchetatorii au descoperit adevărate averi în casele celor implicați în acest proces de vaccinare fictivă: peste 140 de mii de euro, tariful fiind între 250 și 300 de euro pentru eliberarea unui certificat fals de vaccinare.
Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță, susține că vaccinarea „la chiuvetă” nu face altceva decât să dezechilibreze România și personalul medical, atât la nivel mondial, cât și european.
„Atât timp România este țara în care lumea se spală în lighean și se vaccinează la chiuvetă, virusul este la el acasă”, spune la Digi24 câte medicul Emilian Imbri, fost manager al Spitalului „Victor Babeș” din Capitală.
România are o rata de vaccinare anti-COVID de 40%, fiind una dintre țările europene mai puțin vaccinate. Din acest motiv, în toamnă sa înregistrat una dintre cele mai mari rate de mortalitate din lume, din cauza COVID-19.
Citeste si: Pfizer: Pandemia s-ar putea extinde pana in 2024
Certificat false și în alte țări europene
Fenomenul certificatelor false de vaccinare a fost descoperit și în alte țări europene. Mai acum în Franța au fost descoperite 110.000 de certificat false de vaccinare. Sute de persoane au fost reținute după ce au fost demarate 400 de anchete în acest sens. Și în Germania există aceeași problemă, în timp ce în Italia autoritățile au descoperit un tânăr care avea o frumoasă a avea vânzarea de certificat false, unde sa asociat cu hackeri din Rusia, obținând câteva luni de mii de euro.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro