UPDATE. Poliţia Română a anunţat că Lucian Duţă s-a predat la Secția 2 Poliție din Capitală.

"Având în vedere decizia instanţei, astăzi, 25 iulie 2022, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, de 6 ani, pentru săvârşirea în formă continuată a infracţiunii de luare de mită, emis pe numele unui bărbat de 52 de ani.

Cel în cauză s-a predat la Secţia 2 Poliţie, se află în custodia poliţiştilor, urmând a fi încarcerat”, au transmis polițiștii bucureșteni.

Lucian Duță, 6 ani de închisoare pentru 6,3 milioane euro mită 

Medicul Lucian Duţă, fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) în guvernarea PDL, a fost condamnat definitiv luni de Curtea de Apel Bucureşti la 6 ani de închisoare cu executare.

Citeste si: Rudel Obreja, eliberat din închisoare pentru 3 luni

Curtea de Apel București a menținut condamnarea pronunțată de Tribunalul București în noiembrie 2020.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Instanța a menținut și decizia tribunalului privind confiscarea sumei de 6.300.000 euro de la Lucian Duţă.

Cardul național de sănătate, motiv de îmbogățire pentru Lucian Duță

Lucian Duță a fost acuzat de DNA că ar fi primit mită de 6,3 milioane euro în schimbul acordării unui contract din bani publici către două firme de software, pentru implementarea cardului de sănătate.

Citeste si: Român căutat de Interpol în Argentina. Gheorghe s-a ascuns la familia partenerei sale. Ce l-a dat de gol

În primă instanță, tribunalul București a dispus menţinerea sechestrului pe suma de 2.183.820 aflată în conturile din Elveţia ale societăţii Eurotrust Invest Inc. şi pe suma de 1.503.000 euro primită de Euroinvest Development SRL şi investită într-o construcţie şi teren de pe strada Jean Monnet din Bucureşti.

În plus, fusese instituit sechestru asigurător asupra tuturor bunurilor lui Duţă, prezente şi viitoare, în limita sumei de 2.294.187 euro (având în vedere că suma totală primită cu titlul de mită de inculpat a fost de 6.300.000 de euro, iar în limita sumei de 4.005.813 euro au fost identificate sumele de bani şi bunurile imobile ce fac obiectul sechestrului).

Lucian Duță a fost trimis în judecată de DNA în decembrie 2018. DNA l-a acuzat pe Duţă de luare de mită în formă continuată. Fostul şef al CNAS este acuzat că ar fi primit o mită de 6,3 milioane de euro cash sau direct în contul din Elveţia al unei firme off-shore. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

DNA mai susţinea atunci că Lucian Duţă ar fi primit mită în legătură cu încheierea şi derularea unui act adiţional la contractul pentru realizarea unui parteneriat pentru proiectarea, construirea şi operarea unui sistem informatic unic integrat al asigurărilor de sănătate din România.

De asemenea, el ar fi primit bani în legătură cu încheierea şi derularea unui acord-cadru de servicii ce avea ca obiect furnizarea soluţiei informatice de implementare a Cardului Naţional de Asigurări Sociale de Sănătate şi interconectarea acestora cu Sistemul Informatic Unic Integrat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si