Close sidebar
Close sidebar

Lucrările de la metroul Drumul Taberei sunt aproape de finalizare

Unul dintre cele mai mari proiecte așteptate de bucureșteni, metroul din Drumul Taberei este aproape finalizat, dar nu se știe încă și când va avea loc inaugurarea sa. Directorii Metrorex nici până în acest moment nu știu să spună exact când anume va transporta călători.

Redactia Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Magistrala 5, compusă din cele 10 stații este aproape finalizată în proporție de 90%, aceasta fiind singura magistrală care a fost construită după Revoluție.

Linia are o lungime de aproximativ 7 kilometri legând zona Eroilor de cartierul Drumul Taberei, acesta fiind și unul dintre cele mai aglomerate cartiere.

Stația de metrou, Academia Militară are aproximativ 10.000 de metri pătrați, fiind cea mai mare stație, pe trei niveluri, însă la ea s-a lucrat cel mai puțin până în acest moment, deoarece s-au organizat activitățile pentru celelalte șantiere în lucru.

La stația Valea Ialomiței, lucrările sunt finalizate aproape 100%, însă mai este puțin de lucrat la partea de finisaje, aceasta fiind cea mai spectaculoasă dintre toate celelalte stații și care va avea și un depou.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Noua stație Eroilor, respectiv Eroilor 2, este construită sub tunelurile deja existente, mai exact magistralele 1 și 3.

Peroanele vor fi luminate natural, iar la arhitectura locului s-a lucrat mai bine de jumătate de an.

Citeste si: Metrorex a lansat licitaţia care priveşte achiziţia de servicii de proiectare pentru Magistrala 5, contract estimat la 70 milioane lei

Stațiile la care s-a lucrat cel mai puțin sunt Eroilor 2 și Academia Militară, aceasta din urmă fiind ultima staţie în lucru pentru că acolo a fost tot ce înseamnă organizare tehnologică a întregii magistrale, dar și stația Râul Doamnei care a avut mai multe probleme cu devierile de rețele și alte utilități.

Noua magistrală va avea câteva lucrări în plus faţă de restul liniilor din subteran.

Metroul din Drumul Taberei ar fi trebuit să fie gata încă din 2014, însă au trecut cinci ani de atunci doar cu promisiuni.

Când magistrala 5 va fi inaugurată, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou, sursă: Observator.tv

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI