Din completul de trei judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, doi au decis achitarea lui Orban pentru fapta de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, iar al treilea a avut o opinie separata, dispunand condamnarea la un an de inchisoare cu amanarea executarii pedepsei si un termen de supraveghere de doi ani.

Decizia poate fi contestata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie la Completul de cinci judecatori al instantei supreme, care va da o hotarare definitiva in acest dosar.

Procurorii DNA au cerut, la ultimul termen, in 16 ianuarie, condamnarea lui Ludovic Orban la o pedeapsa cu executare.

Ludovic Orban a sustinut ca nu este vinovat si ca vrea sa i se faca dreptate, iar cu mana pe Biblie a spus ca nu a vrut sa beneficieze de o finantare ilegala.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Fostul deputat Ludovic Orban a fost trimis in judecata in 17 mai 2016, de procurorii DNA, care l-au acuzat ca si-a folosit influenta pentru a obtine foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului, la data de 1 martie, Orban, atunci prim-vicepresedinte al PNL, l-a contactat pe omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care deputatul fusese nominalizat

pentru a candida la functia de primar al Capitalei.

In 20 martie, cand s-a intalnit cu omul de afaceri, Orban i-ar fi cerut 50.000 de euro in numerar, “nu in vreo modalitate legala, precum si cu depasirea plafonului stabilit prin Legea finantarii partidelor politice”, cerand ca banii sa ajunga la persoane cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune pentru promovarea imaginii sale, potrivit DNA.

Omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, detinatorul firmei UTI, a declarat, la inceputul lunii noiembrie 2016, in fata instantei supreme, ca cei 50.000 de euro pe care i-a cerut Ludovic Orban in martie ar fi urmat sa ajunga in mica parte la televiziuni, cei mai multi fiind solicitati, in nume privat, de Sorin Oancea de la B1 TV si Cozmin Gusa de la Realitatea TV.

Ulterior, Sorin Oancea a arata ca nu i se pare in regula “sa te joci cu astfel de afirmatii” si ca dosarele pe care le are Urdareanu l-au determinat sa faca niste declaratii pentru care va raspunde.

In 11 aprilie 2016, ziua in care a fost pus sub control judiciar, Orban a anuntat ca isi retrage candidatura la Primaria Capitalei si demisioneaza din functiile de prim-vicepresedinte PNL si vicepresedinte al Camerei Deputatilor, el ramanand deputat pana la incheierea mandatului, in decembrie.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si