In articol:
- Riscuri economice pentru România
- ”De fapt PSD ce îşi doreşte? Să nu mai avem bani pentru pensii, pentru alocaţii, pentru investiţii"
- Dublarea alocaţiilor
Premierul Ludovic Orban spune că ”România suferă deja” ca urmare a adoptării rectificării bugetare.
”La ora actuală, urmare a votului din Parlament, deja România suferă, deja e pusă sub semnul întrebării capacitatea de a accesa fondurile din facilitatea de recuperare şi rezilienţă.
Riscuri economice pentru România
Potrivit acestuia, riscurile sunt: degradarea României de către agenţiile de rating şi creşterea costului finanţărilor tuturor persoanelor fizice din România.
”Creditele vor fi mai scumpe şi mai greu de accesat.
Acesta susţine că ”modul în care a fost adoptată modificarea la rectificare generează un risc major ca să nu se mai poată face faţă tuturor plăţilor din bugetul de stat”.
”De fapt PSD ce îşi doreşte? Să nu mai avem bani pentru pensii, pentru alocaţii, pentru investiţii"
”De fapt PSD ce îşi doreşte? Să nu mai avem bani pentru pensii, pentru alocaţii, pentru investiţii. Asta este dacă acceptăm decizia unei majorităţi toxice. Nu acceptăm această creştere. Guvernul pe care îl conducem va ataca la CCR această lege. De asemenea, nu vom accepta sub nicio formă aceste majorări fără fundament, pentru că nu putem accepta ca destinul României să fie pus între paranteze de către nişte iresponsabili. Toate pârghiile constituţionale le vom folosi pentru a opri intrarea în vigoare a acestei aberaţii legislative”.
Citeste si: Economia României a scăzut cu 12,3%, în trimestrul al doilea. Florin Cîţu: "Veştle din economie sunt bune"
Dublarea alocaţiilor
În legătură cu dublarea alocaţiilor, Ludovic Orban a afirmat: ”PNL din 2004 e singurul partid care a crescut alocaţii, în 2007, 2008, 20015, 2019. Am reuşit creşterea alocaţiile fiind în opoziţie. Votarea de către majoritatea PSD a unei legi de dublare a alocaţiile în condiţiile în care acestea s-au dublat a fost un act populist, fără nicio bază economică. Am ţinut cont de nevoia copiilor de a creşte alocaţiile şi am asigurat creşterea acestora în cinci etape succesive, prima etapă cu 20% a fost în august. E maximum suportat de economia românească astăzi".
Citeste si: Ludovic Orban: "Nu este corect să asigurăm măşti pentru toţi copiii"