"Am avut perioada de creştere destul de rapidă- sfârşitul lui octombrie, începutul lui noiembrie, după care a existat o perioadă de două săptămâni, două săptămâni şi jumătate de platou.(...) De 8 zile avem un trend descendent şi ceea ce e foarte important: în ultimele zile, în cinci zile din şapte numărul persoanelor vindecate a depăşit numărul persoanelor infectate”, a afirmat premierul miercuri seară, într-o emisiune Tv.

Premierul a precizat că trendul de descreştere este cu atât mai accentuat cu cât se respectă mai riguros măsurile.

"Este adevărat că s-a testat mai puţin pentru că au fost zile libere şi nu au funcţionat toate centrele de testare, dar activitatea de testare se reia de astăzi în condiţii normale şi vom avea date relevante în acest sens în următoarele zile”, a afirmat premierul.

El susţine că "există semne evidente de reducere” a numărului de cazuri, chiar şi în condiţiile unei scăderi a numărului de noi teste pentru depistarea COVID-19.

"Asta nu înseamnă să lăsăm garda jos, asta nu înseamnă să reducem concentrarea în ceea ce priveşte respectarea măsurilor de protecţie, este foarte important să respectăm aceste măsuri”,

a menționat Ludovic Orban.

Citeste si: Nicuşor Dan: „Consider obligatoriu să trimitem PSD în opoziţie, după tot răul pe care l-a făcut”(VIDEO)

Ludovic Orban spune că nu va exista niciun lockdown în România

În ceea ce priveşte un lockdown în viitorul apropiat, premierul a spus că această informaţie este una falsă şi a catalogat-o drept o "minciună de campanie, în încercarea de a mai reduce susţinerea pentru PNL”.



"Garantez sută la sută că nu va fi niciun lockdown, România nu-şi poate permite aşa ceva, nu ne putem permite din punct de vedere economic, din punct de vedere al perioadei care urmează”, a mai adăugat primul ministru.

Ludovic Orban a precizat că în şedinţa CNSU de joi se va discuta despre redeschiderea pieţelor, despre măsuri care să le permită celor implicaţi în procesul electoral să se deplaseze după închiderea urnelor şi despre reactualizarea listei ţărilor cu risc de infectare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Panică la Consiliul Județean Hunedoara. Un oficial fost confirmat pozitiv cu Sars-Cov-2


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si