Alocații 2020. Întrebat în legătură cu o posibilă înlocuire a alocaţiilor pentru copii cu vouchere, Ludovic Orban a răspuns că doar a dat ca exemple că sunt şi alte modalităţi de sprijin financiar, ca în alte ţări.

„Nu există niciun fel de proiect referitor la acest aspect”, a spus Orban.

El a subliniat încă odată că „PNL a avut întotdeauna grijă ca alocaţiile pentru copii să crească”.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Ultimele majorări, în 2008, 2015 şi 2019 au fost făcute la iniţiativa PNL. Tot noi am stabilit ca alocaţiile să fie indexate cu rata inflaţiei.”, a afirmat Orban.

Citeste si: VIDEO| Vouchere în loc de alocații pentru copii. Cine susține ideea și cine se opune

Ludovic Orban - alocatii 2020
Ludovic Orban - alocatii 2020

Alocații 2020. Ministrul Muncii: Banii din alocaţii „se mai joacă şi la păcănele”. 

”Se întâmplă ca alocaţiile copiilor să fie folosite şi pentru cheltuieli altele decât cele necesare creşterii şi dezvoltării copilului, a spus ministrul interimar şi desemnat al Muncii, Violeta Alexandru.

Într-o postare pe Facebook, ea a spus că banii din alocaţii „se mai joacă şi la păcănele”.

Ministrul desemnat al Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat luni că ar susţine varianta înlocuirii alocaţiilor pentru copii cu vouchere, acest sistem fiind folosit şi în Statele Unite ale Americii pentru a se asigura că banii nu vor fi folosiţi de părinţi în alte scopuri.

Alocații 2020. Ce spune ministrul de Finanțe?

Cîţu a fost întrebat luni despre dublarea alocaţiilor pentru copii şi dacă se va merge pe această variantă, menţionată de premierul Ludovic Orban.

Citeste si: Ludovic Orban, despre alocaţiile copiilor: Este un non-subiect

Ludovic Orban - alocatii 2020
Ludovic Orban - alocatii 2020

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Majorarea a fost amânată pentru că a venit fără surse de finanţare. A fost un amendament aruncat în ultimul moment fără sursă de finanţare. Dacă erau responsabili, trebuia să vină şi cu sursa de finanţare. Vom căuta şi vom găsi bani şi pentru creşterea alocaţiilor din august 2020. Propunerea domnului premier este o propunere interesantă, este un sistem folosit şi în SUA pentru a se asigura că banii nu vor fi folosiţi de părinţi în alte scopuri şi vor fi direcţionaţi către sănătate, educaţie etc.

Citeste si: SUPER EXCLUSIVITATE MARCA STIRILEKANALD.RO! Cel mai mare secret al lui Ludovic Orban a fost aflat. Cum arată vila lui? Imaginile care schimbă tot FOTO

Este un sistem folosit şi în SUA şi în Finlanda. Nu e o încă o decizie. S-a mai discutat despre acest lucru, cred că mai multe detalii are doamna ministru de la Muncă (ministrul Muncii, Violeta Alexandru). Este o variantă pe care eu aş susţine-o dacă este o decizie să mergem în această direcţie. Dar nu înseamnă că sunt bani mai puţini. Vouchere înseamnă tot bani. Vrem să ne asigurăm că aceşti bani sunt folosiţi în beneficiul copiilor şi nu în alte scopuri”, a explicat Cîţu la Digi24.

Citeste si: Klaus Iohannis: Risipa banilor publici trebuie stopată definitiv

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si