Întrebat dacă este de acord cu intenţia Ministerului Muncii de a interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat, Orban a replicat: ”Cum să nu? Nu e normal ca persoane care s-au pensionat şi beneficiază de pensie să beneficieze şi de un venit din sectorul public. E vorba de a nu permite ca cineva care s-a pensionat- e vorba de foarte mulţi care s-au pensionat la 40 şi ceva de ani în poliţie sau alte structuri şi care, după ce s-au pensionat şi au dobândit nişte pensii, multe dintre ele peste medie - să cumuleze cu salariul din sectorul public”.

Citeste si: Decizie șoc a Guvernului Orban: Pensionarii cărora li se va tăia drastic din bani

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a anunţat sâmbătă, la Digi 24, că este în curs de elaborare un proiect de lege care va interzice cumulul pensiei cu salariul de angajat la stat.

Ea a anunţat că se lucrează la un proiect de lege referitor la pensionarii care sunt angajaţi în instituţii de stat, proiect care va fi finalizat pe măsură ce vor fi strânse toate informaţiile legate de cei care ar putea fi vizaţi.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citeste si: Ministrul Muncii vrea interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat

"Trebuie să existe existe o justă măsură pentru cei care, deşi au vârsta de a putea lucra, beneficiază de pensie, după care se angajează în sistemul public. Are legătură cu justeţea unei măsuri faţă de o situaţie dată în care o persoană, deşi în plină formă de muncă, după ce primeşte pensia se angajează tot într-o instituţie publică, de unde vine concluzia că ea poate munci în continuare".

a opinat ministrul.

Violeta Alexandru a menţionat că în foarte scurt timp va prezenta în guvern o "propunere coerentă", pentru a decide asupra formei finale şi a modului de prmovare a legii.

Citeste si: Preşedintele Klaus Iohannis, întâlnire cu premierul, vicepremierul şi miniştrii Muncii, Mediului şi Tineretului şi Sportului

Guvernul Boc a adoptat în decembrie 2008 un act normativ similar, OUG 230, pentru care Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională.

CCR a admis, în ianuarie 2009, cu majoritate de voturi, excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului, argumentând că OUG afecteaza drepturile fundamentale prevăzute de Constituţie, privind dreptul la muncă şi dreptul la pensie.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si