Ludovic Orban, care a pierdut competiția internă pentru șefia PNL în fața premierului Florin Cîțu, spune că își va prezenta demisia săptămâna viitoare. ”Eu categoric nu voi vota pentru Guvernul Ciucă. Pentru mine, asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”, a declarat Orban, joi seară, la B1 TV.

Citeste si: Nicolae Ciucă, "chemare la arme" pentru politicieni: "Țara trece printr-una din cele mai dificile perioade din istoria recentă"

El critică decizia liberalilor de susține un Guvern minoritar, despre care spune că va fi la mila celor de la PSD și în niciun caz nu se mai poate vorbi de reforme.

„Pentru mine, decizia lui Iohannis de a forța conducere PNL de a-l impune pe Ciucă, la înțelegere cu PSD e o decizie care reprezintă o trădare gravă a alegătorilor care au votat cu Iohannis și în primul tur, și în al doilea, o trădare gravă a electoratului care a votat PNL tocmai pentru a ține departe de guvernare PSD, pentru a forma o coaliție de guvernare de centru dreapta”, a declarat Ludovic Orban.

Citeste si: Generalul Ciuca, propus premier

Ludovic Orban critică decizia liberalilor de susține un Guvern minoritar, despre care spune că va fi "la mila celor de la PSD" și în niciun caz nu se mai poate vorbi de reforme.  

[Sursa foto: Facebook / Ludovic Orban]

Ludovic Orban a demisionat și de la șefia Camerei Deputaților

Ludovic Orban a anunţat miercuri, 13 octombrie, că şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Fostul lider liberal a precizat că demisionează pentru că a anunţat această demisie și pentru că el consideră că pentru a gira astfel de funcţii este necesară legitimitate.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Un alt motiv invocat de Orban a fost că nu mai poate fi părtaş la decizii luate de "o conducere instalată cu forţa" la conducerea PNL.

Citeste si:  Bilanț coronavirus, 13 octombrie. Alte 390 de decese, criza de la ATI tot mai mare

"În urmă cu aproximativ 5 minute mi-am scris demisia şi am înaintat-o către Biroul Permanent şi Secretarul General. Demisionez din mai multe motive, în primul rând pentru că am anunţat această demisie, ca urmare a faptului că eu consider că pentru a gira astfel de funcţii, dacă eşti om de stat, nu o poţi face fără legitimitate, iar legitimitatea este dată de votul cetăţenilor. Atâta timp cât astăzi nu mai sunt preşedintele PNL, consider că nu mai pot avea această funcţie”, a spus el.

Ludovic Orban, demisie după 29 de ani de activitate în PNL

Ludovic Orban s-a înscris în PNL acum 29 de ani, urcând pas cu pas scara de putere: a fost consilier local, viceprimar al Capitalei, ministru al Transporturilor, parlamentar şi prim-ministru.

Ludovic Orban are 58 de ani, este căsătorit, are un copil și locuiește în Ilfov. Născut și crescut în Brașov într-o familie interetnică- tatăl maghiar, mama- româncă, Ludovic Orban și-a făcut studiile în Brașov.

A absolvit Liceul "Andrei Şaguna" în 1982 și Facultatea de Tehnologia Construcțiilor de Mașini. Primul loc de muncă a fost la Tractorul Brașov, unde a lucrat ca inginer tehnolog. În perioada 1991-1992, Ludovic Orban a fost redactor la cotidianul Viitorul Românesc. Începând din 1992 și până în 2002 a avut acces și a participat la patru programe internaționale în SUA, Marea Britanie și Germania.

La 29 de ani a intrat în politică și s-a înscris în PNL-Aripa Tânără, partidul care a căpătat ulterior numele de Partidul Liberal (PL ’93). În același an a absolvit Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative- studii postuniversitare la Facultatea de Ştiinţe Politice.

  • 1993- 1997: consilier local din partea PNL
  • 1999- 2000: secretar de Stat, şef al Departamentului Informaţiilor Publice al Guvernului
  • martie 2000- mai 2001: secretar de Stat, preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici
  • 2002: este ales președinte al PNL București
  • 2004- 2007: este ales viceprimar al Capitalei

A fost propulsat în 2007 ca ministru al Transporturilor în Guvernul Tăriceanu, funcție în care a stat până în 2008.

În 2008 și 2012 a candidat la Primăria Capitalei, dar a pierdut în fața candidatului susținut de PSD, Sorin Oprescu.

Citeste si: Cum s-a descurcat Serghei Mizil la școală? „Tata era al doilea după Ceaușescu. Făceam ce voiam, veneam când voiam.”- kfetele.ro

Citeste si: Autoritățile din Arad, puse în alertă de o copilă de 11 ani. A sunat la 112 și a reclamat că e răpită de fostul soț și ținută într-un beci. Cum au identificat-o polițiștii- radioimpuls.ro

La congresul PNL din 2009, Ludovic Orban a candidat și a fost ales prim-vicepreședinte al partidului. A făcut parte din echipa lui Crin Antonescu, care a reușit să-l detroneze pe Călin Popescu-Tăriceanu.

Orban fost ales președinte al Partidului Național Liberal în 2017.

Cu doar un an înaintea alegerilor generale, Ludovic Orban a devenit premier, la propunerea președintelui Klaus Iohannis și după ce Guvernului Dăncilă i-a fost retrasă încrederea în Parlament. În octombrie 2019, PNL, sub conducerea lui Orban, a reuşit să răstoarne Guvernul Dăncilă.

Orban a condus un guvern minoritar până în decembrie 2020, când PNL, erodat de criza sanitară, a pierdut alegerile parlamentare în faţa PSD, potrivit Hotnews.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si