Şeful Executivului a adăugat că Spitalul Colentina redevine unitate medicală suport COVID şi acolo sunt câteva sute de paturi şi 30 la terapie intensivă şi a fost pus în funcţiune spitatul Nasta, iar Malaxa vatrata bolnavi COVID în cursul săptămânii. Orban a mai spus că obiectivul este creşterea capacităţii şi în spitalele Matei Balş, Witing, Babeş şi Spitalul Judeţean Ilfov.

„Este un raport care arată, pe de o parte, creşterea capacităţii de tratare în secţiile de terapie intensivă care a fost realizată de autorităţi şi, de asemenea câteva elemente de creştere a capacităţii în continuare.

Obiectivul nostru e să creştem constant capacitatea de tratare a pacienţilor, atât în secţiile de terapie intensivă, cât şi în secţiile normale. Avem o problemă în Bucureşti, e adevărat, dar deja s-au luat decizii. Spitalul Colentina redevine spital COVID, unde sunt câteva sute de paturi şi 30 de paturi la secţia de terapie intensivă. De asemenea, s-a pus în funcţiune tirul la Spitalul Nasta, Spitalul Malaxa va intra în cursul acestei săptămâni în dispozitivul de spitale în care se tratează pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. De asemenea, avem ca obiectiv creşterea capacităţii şi în spitalele care au fost până în prezent: la Matei Balş, la Babeş, la Witting, la Spitalul Judeţean Ilfov. S-a făcut o analiză pe fiecare regiune şi sunt identificate soluţii de creştere a capacităţii de tratare în secţiile de terapie intensivă.(...) A fost crescută capacitatea la terapie intensivă în Bucureşti şi va creşte în continuare”, a declarat luni Ludovic Orban.

Ludovic Orban a vorbit despre situația României în lupta cu COVID-19

Chestionat despre problemele din Capitală în spitale, la secţiile de terapie intensivă, premierul a precizat că au fost luate măsuri şi în această privinţă.

ludovic orban despre paturile de la ATI
Orban despre lupta României împotriva COVID-19.[Sursa foto: PixaBay]

„Da, a trebuit să mutăm pacienţii în alte spitale pentru că nu am mai avut locuri la secţiile de terapie intensivă, dar şi aici am prevăzut măsuri.

Am dispus, împreună cu domnul secretar de stat Arafat şi cu domnul Tătaru, creşterea capacităţii şi în unităţile de primiri urgenţă, de oxigenare pentru cazurile care au nevoie de oxigenare, până la identificarea de soluţii de internare într-o secţie de terapie intensivă. Dar ideea de bază este creşterea capacităţii de terapie intensivă”, a explicat premierul.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Orban a reamintit despre OUG pentru suplimentarea personalului şi anume medicii care au luat examenul de rezidenţiat în specializările legate de COVID-19, precum infecţioase, epidemiologie, anestezie pentru terapie intensivă.

„În continuare căutăm să suplimentăm resursa umană. Salut deciziile Universităţilor de Medicină care au încurajat studenţii să îşi facă practica în sistem de voluntariat pentru a susţine activitatea Direcţiilor de Sănătate Publică. Constant ne gândim la noi soluţii pentru a creşte capacitatea de tratare. Am adoptat ordonanţa de urgenţă în care am implicat medicii de familie în urmărirea evoluţiei bolii în cazul celor asimptomatici şi cu simptome uşoare.

Încercăm să ne adaptăm la orice situaţie”, a conchis şeful Executivului.

Directorul medical al Spitalului Colentina Victor Cauni a anunţat că nu mai există niciun pat liber în cele două secţii de terapie intensivă ale spitalului. El a adăugat că a fost relocată o linie de gardă, într-un al treilea pavilion, cu ajutorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), însă este nevoie de un medic de permanenţă şi nu există o echipă de rezervă. În prezent, la Spitalul Colentina sunt internaţi 150 de pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus, pe diverse specialităţi ale unităţii medicale, a mai precizat Cauni.

Citeste si: Ludovic Orban, declarații de ultim moment cu privire la LOCKDOWN: „Sigur că putem...”

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si: Țara în care faci închisoare 2 ani dacă nu porți masca de protecție

Guvernul a avut joi în primă lectură un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care va fi suplimentat personalul medical din spitale cu 200 de medici care au terminat rezidenţiatul. Aceştia vor fi angajaţi mai întâi la Spitalul de Urgenta MAI „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” şi apoi distribuiţi către alte unităţi sanitare, a explicat Raed Arafat la şedinţa Executivului. Şeful DSU a mai spus atunci că sunt discuţii pentru a creşte capacitatea de ventilaţie la unităţile de primiri urgenţe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si