"Iluzie vândută de către PSD"

Întrebat, vineri, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, dacă Guvernul are în vedere o testare în masă a populaţiei, Ludovic Orban a spus că "iluzia testării în masă este vândută de către PSD de la începutul pandemiei”.

Citeste si: Târgul de Sfântul Dumitru va fi deschis la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" până duminică

"La ora actuală testarea se face prin intermediul aparatelor Real Time PCR. Noi am crescut constant, de la câteva sute de diagnostice pe zi, la peste 35.000 de diagnostice. Capacitatea în momentul de faţă depăşeşte 40.000 de teste care pot fi efectuate zilnic. Obiectivul nostru este să creştem capacitatea de testare la peste 50.000”, a explicat premierul Ludovic Orban.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Sambata aceasta, de la ora 15:00, in “ROventura”, George Mihai si Andreea Stravoiu, la “vanatoare de diamante negre” prin padurile Muresului

El a afirmat că numărul de teste nu este proporţional cu numărul de locuitori, ci la cererea oamenilor, fie în funcţie de definiţia de caz, fie contra cost.

"Testările nu se fac proporţional cu populaţia, ci la cererea populaţiei, fie în funcţie de definiţia de caz, fie la cerere, contra cost. După cum vedeţi, a crescut numărul de teste zilnice. Săptămâna asta am avut peste 35.000 de teste în ultimele trei zile. Şi vom creşte capacitatea. Această creştere a capacităţii de testare a urmărit nevoia de testare. Dar nu putem să ne apucăm să ne ducem să testăm la o scară de bloc, cum promiteau unii.

Noi testăm când avem definiţie de caz şi, evident, orice cetăţean care vrea să se deplaseze într-o altă ţară sau care vrea să se testeze dintr-un motiv sau altul o poate face contra cost”, a spus premierul Ludovic Orban.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si