El a povestit că unul dintre interlocutori nu l-a recunoscut, însă la finalul convorbirii i-a spus că ar putea avea cariera unui un politician. Întrebat despre carantinarea Bucureştiului, premierul a răspuns: ” Obiectivul nostru este să nu ajungem în situaţia asta”.

Ludovic Orban a povestit, la finalul vizitei la DSP Bucureşti, că a răspuns unora dintre apelurile efectuate de cetăţenii din Bucureşti.

”Unii s-au interesat de rezultatul testului, aţii mi-au comunicat că încă nu le-a venit decizia DSP care este necesară ca persoană de contact pentru obţinerea concediului medical, alţii mi-au comunicat diferite situaţii.

A fost o experienţă interesantă şi mă bucur că am putut să văd activitatea de la firul ierbii şi problemele cu care se confruntă personalul, medical şi personalul DSP”, a declarat primul ministru.

Citeste si: Acord de 8 miliarde dolari între România și SUA pentru proiectele de la Cernavodă. ”Astăzi, România face un uriaş pas în dezvoltarea parteneriatului strategic cu SUA"

"Avem legi, avem reglementări care vor fi aplicate"

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că nu le-a spus celor cu care a vorbit la telefon cine este.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Chiar un interlocutor,după ce a comunicat cu mine, mi-a zis că după cum vorbesc pot să fac o carieră politică. Dar nu m-a recunoscut, după aia şi-a dat seama, după aia m-a recunoscut”, a adăugat Orban.

El a declarat că a mers la DSP Bucureşti după ce a constatat ”o creştere a numărului de cazuri la nivelul Capitalei, vrând că vadă ce măsură pot fi luate pentru a îmbunătăţi activitatea, pentru a prelua apelurile cetăţenilor şi pentru a derula toate procedurile legale în termen cât mai rapid”.

Citeste si: Situație scăpată de sub control?! Orașul din România cu cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirus

Întrebat ce se va întâmpla în situaţia în care Bucureştiul ar depăşi rata de infectare de trei la o mie de locuitori, primul ministru a arătat că se vor aplica prevederile legale, iar toate şcolile vor trece la scenariul de predare online.

„Obiectivul nostru este să nu ajungem în situaţia asta”, a mai afirmat primul ministru, referindu-se la posibilitatea carantinării Capitalei.

„În rest, avem legi, avem reglementări care vor fi aplicate în funcţie de situaţie”, a adăugat Ludovic Orban.

Capitala a depăşit rata de infectare de 2 la mia de locuitri, trendul fiind în creştere. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si