Ludovic Orban a solicitat intensificarea controalelor pentru respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului şi de protecţie sanitară. Premierul a precizat că "s-a lăsat garda jos, a scăzut gradul de conformare", având în vedere numărul mare de cazuri de infectări cu noul coronavirus din ultimele zile.

"Toţi miniştrii care aveţi instituţii de control în subordine- MAI, Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor, ANSVA şi toate celelalte structuri- să pregătiţi un plan de măsuri intensificate, astfel încât să asigurăm respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Ne confruntăm cu o creştere clară a numărului de cazuri şi obiectivul nostru trebuie să fie limitarea numărului de cazuri. Din acest motiv va trebui să fim extrem de prezenţi cu un plan de control zilnic, cu o raportare zilnică cu privire la aceste controale efectuate", a afirmat Ludovic Orban.

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Ludovic Orban: "S-a lăsat garda jos"

Ludovic Orban a spus că simte că 's-a lăsat garda jos'.

"Din nou simt că s-a lăsat garda jos, a scăzut gradul de conformare şi în condiţiile în care, practic, am permis reluarea tuturor activităţilor în condiţii de normalitate, există o creştere a interacţiunii sociale. Or, dacă nu asigurăm respectarea măsurilor de protecţie, riscăm să crească nepermis de mult numărul de cazuri. Domnule ministru Tătaru, inclusiv DSP-urile trebuie să fie extrem de implicate în acest acţiuni, mai ales la nivelul spitalelor.

Trebuie să avem liniile de apărare pregătite pentru orice situaţie", a transmis Orban.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că a dispus reactivarea tuturor spitalelor COVID.

"Am pregătit şi am şi anunţat: paturile ATI 10 la sută sunt în rezervă, reactivarea tuturor spitalelor COVID care au fost până acum şi controlate de DSP în judeţe", a adăugat Tătaru.

2.086 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 1 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 129.658 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

103.994 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.086 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV- 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sursa: agerpres.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si