Cu multe flori sau ursuleți, cu desene sau fără, viu colorate ori în nuanțe cât mai naturale, lumânările pentru evenimente s-au transformat în adevărate bijuterii spectaculoase și atrăgătoare, noile modele existente pe piață au pus la grea încercare imaginația creatorilor.

Citește și: VIDEO- Florile îmbracă capitala Moldovei! Zona pietonală din Iași a fost împodobită cu flori multicolore pentru a-i întâmpina pe credincioșii sosiți la pelerinajul Sfintei Parascheva

Lumârările pentru botez sunt cele mai colorate și pline de accesorii

Petrecerile de botez implică, de departe, modele din cele mai simpatice și jucăușe. Lumânările pentru evenimentele de creștinare a celor mici sunt colorate și împodobite cu o mulțime de accesorii, în funcție de tematica petrecerii sau de dorințele nașilor.

Cristina Pandele, artist arte plastice: „Trebuie să te uiți, să ai imaginație, trebuie să gândești fiecare produs în parte pentru că fiecare produse este unic, fiecare pereche de lumânări nu seamănă cu alta. Asta e cel mai frumos la ce facem noi aici, chiar dacă modelul comandat de client este unul pe care îl vede într-o imagine fiecare personalizează după el.”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În timp ce pentru lumânările de botez predomină culorile roz și bleu, la cele de nuntă cromatica și accesorizarea sunt mult schimbate. Cristina creează astfel de lumânări de aproape 10 ani și recunoaște că s-a îndrăgostit de meserie dintr-o întâmplare, însă nu ar mai schimba-o pentru nimic. Lucrează cu plăcere în atelierul ei din Capitală, unde personalizează fiecare produs după dorința clientului.

Pentru Cristina, lumânările de nuntă reprezintă o provocare uriașă, căci și pretențiile clientelor sunt destul de ridicate.

Cristina Pandele, artist arte plastice: „La munți vor să se asorteze cu ceva din nuntă, fiecare își alege tematica. De la o mireasă ne-a venit ideea cu rochia. Și-a dorit să-i facem rochița de la lumânare la fel ca rochia de mireasa. De atunci, am păstrat modelul. Ne- a plăcut foarte mult. Toate ștrasurile sunt aplicate pe broderie, sunt aplicate manual, absolut totul este lucrat manual. Are cam 15 metri de tul pe dedesubt.”

Astfel de minunății nu sunt ușor de realizat, iar Cristina are nevoie de o perioadă considerabilă de timp pentru ca totul să iasă perfect. Astfel de lumânări au prețuri care pornesc de la 250 de lei și pot ajunge până la sume mult mai mari, în funcție de accesoriile și tehnica folosite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si