Close sidebar
Close sidebar

Lumea sportului este în doliu! Dimitrie Popescu s-a stins din viață la 62 de ani

Marele campion român la canotaj, Dimitrie Popescu, s-a stins din viață la vârsta de 62 de ani. Vestea a venit ca un fulger pentru cei apropiați, acesta nefiind cunoscut cu vreo boală gravă. Anunțul a fost făcut de Federația Română de Canotaj.

Maria Stiuca,

Dimitrie Popescu s-a stins din viață la 62 de ani

[Sursa foto: damboviteanul.com/csasteaua.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Federația Română de Canotaj a făcut publică sâmbătă vestea decesului marelui campion olimpic Dimitrie Popescu. Acesta s-a stins din viața la vârsta e 62 de ani. Toată lumea a fost surprinsă, deoarece Dimitrie Popescu nu era cunoscut cu vreo boală gravă.

Dimitrie Popescu, campion olimpic la canotaj, s-a stins din viață la 62 de ani

Vestea tulburătoare i-a șocat pe apropiații campionului român, mai ales că acesta încă activa în domeni, și era considerat un om vesel și optimist. Recent, acesta participase și la Campionatul Național de Fond de la Snagov.

Citește și: VIDEO- Tatăl lui Emily, fetița prinsă în tunelurile din Gaza, face mărturii copleșitoare

Citește și: Florin și-a găsit sfârșitul departe de casă. La doar 18 ani tânărul s-a stins din viață intr-un cumplit accident de muncă

Federația Română de Canotaj a transmis vestea pe rețelele de socializare, alături de un mesaj referitor la reușitele sale:

„Federația Română de Canotaj anunță cu tristețe decesul marelui campion olimpic Dimitrie Popescu, la vârsta de doar 62 de ani.

Cel mai valoros trofeu din carieră a fost titlul olimpic cucerit în 1992, la Barcelona, în proba de patru rame cu cârmaci (4+).

Dimitrie Popescu

[Sursa foto: Federatia Română de Canotaj]

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

La aceeași ediție a JO, a obținut și medalia de bronz în proba de doi rame cu cârmaci (2+). Medalii olimpice de argint a câștigat tot în proba de dublu rame la JO de la Los Angeles din 1984, dar și în proba de patru rame la JO de la Seul, în 1988.

În 1989, a fost campion mondial cu echipajul de patru rame și a obținut medaliile de argint la dublu rame la Campionatele Mondiale din 1985 și din 1996.

După retragerea din activitatea competițională a devenit antrenor la CSA Steaua, iar din 1997 a fost antrenor la lotul olimpic de canotaj al României.

Dimitrie Popescu a primit titlurile de Maestru al Sportului și Maestru Emerit al Sportului. Federația Română de Canotaj transmite condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească.”, a fost mesajul făcut public de către Federația Română de Canotaj.

Dimitrie Popescu, în amintirea unei întregi comunități

Vestea morții campionului român a șocat o întreagă țară. Pe rețelele de socializare, oamenii au transmis condoleanțe și mesaje de regret.

Dimitrie Popescu

[Sursa foto: evz.ro]

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

„Un mare campion și un descoperitor de talente... Sportul românesc este mai sărac... Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în Împărăția Sa!”;

Citește și: EXCLUSIV: Hoții care l-au bătut până la moarte pe afaceristul Adrian Kreiner au lăsat în urma lor niște semnale. Expert criminolog: ”Au transmis și altor datornici ce pot păți dacă nu-și achită datoriile la timp”

„Bunul Dumnezeu să-l ierte și cu drepții să-l numere, iar pe cei rămași să-i mângâie și să-i întărească, să trăiască și să-l pomenească! Suntem în stare de șoc, mai săraci cu un mare campion, cu un mare om care a fost mândru de “rădăcinile” sale. Va rămâne mereu în gândul și inimile străjenilor”;

„Dumnezeu sa-L ierte! Nu-l vom uita, nici nu am avea cum. A fost cel mai titrat canotor român, unul din cei mai buni din lume și cu greu va putea fi egalat. Drum lin, Mitică!”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI