Din delegaţia tricolora la Jocurile Olimpice din 2016 a făcut parte si cecenul Albert Saritov, care primise cetatenai romana chiar in acel an. El a cucerit medalia de bronz la lupte, dar numele lui Saritov a revenit recent in prim-plan in alt context. Postul de televiziune Rusia 24 a anuntat, citat de TVR, ca luptătorul Albert Saritov e acuzat de terorism si de faptul ca are legaturi cu ISIS! Cei de la Rusia 24 sustin ca mai multi sportivi care au fost pregatiti de Academia de lupte Mindiasvili, au fost recrutati si folositi in diverse misiuni de Statul Islamic.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Printre acesti sportivi se afla si fratii Ramazan si Albert Saritov! Prosport.ro scrie ca primul, si el practicant de lupte libere, a fost militant cecen si si-a pierdut viata in urma cu cinci ani, intr-un schimb de focuri cu politia! Albert Saritov a devenit cetatean roman inainte de JO 2016, fiind legitimat la clubul Steaua. El a cucerit medalia de bronz pentru Romania la Rio de Janeiro la categoria 97 de kilograme.

La vremea respectiva, el a fost recompensat pentru aceasta performanta si de presedintele Ceceniei, Ahmat Kadirov. Chiar daca face parte din lotul Romaniei de lupte, Saritov se antreneaza in cea mai mare parte a anului in Rusia.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si