Close sidebar
Close sidebar

"M-au hărțuit în mod constant" Mărturia șocantă a unei ostatice Hamas, imediat după ce a fost salvată. A fost luată prizonieră când avea 11 ani și eliberată după un deceniu

O tânără a fost eliberată după un deceniu din captivitatea Hamas. A fost luată prizonieră când avea doar 11 ani și a mărturisit la ce a fost supusă de teroriști.

Elena Tasca,

Foto simbol

[Sursa foto: istockphotos]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O tânără a fost eliberată după un deceniu de captivitate. A fost luată ostatică de teroriștii Hamas când avea 11 ani și a fost eliberată în urmă cu doar câteva zile. Tânăra, acum adult, a mărturisit ce suferit în adolescență din cauza teroriștilor.

Tânără eliberată după un deceniu de captivitate Hamas

În urmă cu zece ani, Fawzia Amin Sido a fost luată ostatică de gruparea teroristă Hamas. După un deceniu de captivitate, în urmă cu câteva zile, tânăra a fost eliberată.

Fawzia a mărturisit că a fost ostatică în mai multe tabere. Prima a fost ISIS, teroriștii care au și răpit-o când a capturat orașul Sinjar din nordul Irakului. Tânăra, acum adult, în vârstă de 21 de ani, a declarat că a fost hărțuită de teroriștii Hamas din cauza originii sale.

Citește și: VIDEO Război între Iran și Israel. A fost aprinsă scânteia care aruncă în aer Orientul Mijlociu- ce urmează?

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Am ajuns în tabăra Al-Hol [din Siria] înainte de a fi traficată în Idlib în 2019, iar de acolo, am mers în Turcia. În 2020, mi-au aranjat un pașaport în Turcia, astfel încât să pot zbura de la Istanbul la Hurghada, Egipt, și apoi la Gaza.

Hamas m-a hărțuit în mod constant din cauza originii mele Yazidi și a contactului cu familia mea, a declarat tânăra, potrivit CNN, citat de adevarul.ro.

Fawzia Amin Sido a fost salvată de Forțele Armate Israeliene (IDF), în cadrul unei misiuni secrete din Fâșia Gaza.

Într-o operațiune complexă coordonată între Israel, Statele Unite și alți actori internaționali, ea a fost salvată recent într-o misiune secretă din Fâșia Gaza prin punctul de trecere Kerem Shalom.

La intrarea în Israel, ea a continuat spre Iordania prin punctul de trecere Allenby Bridge și de acolo s-a întors la familia sa din Irak, au declarat reprezentanții IDF.

Tânăra a ajuns în sânul familiei, în siguranță.

Citește și: VIDEO Operațiunea „pasagerul”, masacru în Hezbollah. Sute de oameni au fost răniți, iar o copilă a murit

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Am fost contactați de guvernul irakian, care a fost pus la curent cu faptul că ea a scăpat, că este în viață și că vrea să se întoarcă acasă la familia ei. Guvernul irakian ne-a cerut să facem tot ce ne stă în putință pentru a o scoate din Gaza și a o aduce acasă. Astfel, în ultimele săptămâni, am lucrat cu o serie de parteneri din regiune pentru a o scoate din Gaza, a declarat joi purtătorul de cuvânt al statului, Matthew Miller.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI