Ne lasa gura apa atunci cand le vedem in vitrine, dar pe cat de gustoase sunt, pe atat de scumpe! Macarons- desertul frantuzesc fraged si cu umplutura cremoasa, il putem face, insa, in bucataria proprie. Luati un pix si o foaie si notati ingredientele:
INGREDIENTE:
300 gr faina de migdale
300 gr zahar pudra
300 gr zahar
2 albusuri de ou
70 gr de crema de ciocolata
Pentru un rezultat delicios, trebuie sa fim atenti la doza de ingrediente. Mai intai, amestecati faina de migdale cu zaharul pudra.
Dupa ce am pus faina de migdale si zaharul pudra, o sa il dam prin blender sa omogenizam foarte bine ingredientele.
Amestecul se da prin sita, iar apoi se lasa cateva minute, timp in care se pregateste siropul de zahar.
SIROPUL II DA GUST
Siropul de zahar il vom face din 300 gr de zahar si 70 ml de apa. Vom folosi un termometrul pentru siropul de zahar, sa aducem siropul la temperatura de 118, daca ajunge la 120 nu are nimic dar mai jos sa nu fie.
Intre timp, pregatiti doua albusuri de oua, fiecare intr-un bol separat.
Din aceasta compozitie va iesi o bezea lichida. Acum este si momentul sa-i adaugati colorant, in functie de arome.
COMPOZITIA NU SE MASOARA....SE SIMTE!
Dupa ce s-a mixat bezeaua, testati-i gradul de omogenizare. Important este sa nu cada din bol. Apoi amestecati-o cu cealalta compozitie, formata din albus si sirop de zahar.
Nu trebuie sa fie totul calculat.... lasati-va si intuitia sa contribuie. O gospodina buna simte cand aluatul este gata.
UN DESERT DELICIOS
Pasta delicioasa o punem sub forma de cercuri intr-o tava si, inainte sa intre la cuptor, decoram biscutii frantuzesti in orice fel dorim: in cazul acesta, cu stelute si praf auriu, comestibil.
Macaronsii se pun in cuptor pentru 15-20 minute. Se lasa apoi la racit. Pentru umplerea lor, se poate folosi orice fel de crema. Noi am ales ciocolata cu fructul pasiunii, ideale in sezonul rece.
Nu uitati, desertul macarons merge perfect cu un pahar de sampanie. Pofta buna!