Cel puțin patru copii mici au fost uciși de un bărbat care mânuia o secure într-o grădiniță din orașul Blumenau din sudul Braziliei, potrivit BBC News.

Citește și: Prima imagine cu pilotul care a supraviețuit tragediei din Mexic. Acesta a sărit din balon

Alți patru copii au fost răniți de bărbatul de 25 de ani care a intrat miercuri în grădiniță, în jurul orei locale 09:00.

Cel puțin unul dintre copii răniți este în stare gravă.

Măcel cu câteva zile înainte de Paștele catolic

Poliția a declarat presei locale că atacatorul s-a predat și se afla în custodia poliției. 

Forțele de intervenție au declarat că trei băieți și o fată au murit la locul de joacă. Se crede că ei ar fi avut între patru și șapte ani.

brazilia blumenau

Cel puțin patru copii mici au fost uciși la grădiniță

[Sursa foto: Twitter]

În total, în jur de 40 de copii se aflau în grădinița Cantinho Bom Pastor- care se traduce prin Păstorul cel Bun- în momentul atacului.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Într-o declarație, poliția militară a spus că atacatorul s-a predat la unul dintre posturile lor din oraș.

Nu se cunoaște motivația atacului până la acest moment.

Momentele șocante, relatate de martori

Martorii au declarat că atacatorul a sărit peste un zid pentru a putea intra în grădinița privată și se pare că a atacat victimele la întâmplare.

O profesoară, Simone Aparecida Camargo, a spus că este „o scenă pe care nu ți-ai imagina că o vei vedea în viața ta”.

„Un coleg profesor a venit în fugă spunând „închide ușa, închide fereastra, pentru că cineva intră în clădire. La început am crezut că este un jaf pentru că a încercat să intre, așa că am încuiat bebelușii în baie, apoi a venit cineva. la uşă spunând „a venit să ucidă”

Ea a spus că întreaga clasă preșcolară se afla la locul de joacă în momentul atacului.

Simone Camargo a adăugat că, pe lângă o secure, bărbatul avea și alte arme, deși nu a precizat care sunt acestea.
Părinții au fugit într-un suflet spre grădiniță pe măsură ce vestea incidentului s-a răspândit.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Trei zile de doliu la Blumenau

Guvernatorul statului Santa Catarina- unde se află Blumenau- a decretat trei zile de doliu.

Orașul are aproximativ 360.000 de locuitori și este o destinație populară cu vizitatorii care explorează moștenirea germană a regiunii.

Nu este prima dată când o grădiniță din stat este ținta unui atac. În 2021, un tânăr de 18 ani a ucis doi angajați și trei copii mici într-o creșă din municipalitatea Saudades.

Incidentul are loc, de asemenea, la doar 10 zile după ce un adolescent a înjunghiat până la moarte un profesor și a rănit alte patru persoane la o școală din São Paulo.

Președintele Luiz Inácio Lula da Silva a scris pe Twitter că „nu există o durere mai mare decât cea a unei familii care își pierde copiii sau nepoții, cu atât mai mult atunci când este vorba de un act de violență împotriva copiilor nevinovați care nu se pot apăra”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si