Măcelăriile, piețele și brutăriile au fost și astăzi luate cu asalt de sute de români dornici să aibă mesele cât mai îmbelșugate de Crăciun. Cozile s-au întins pe zeci de metri până afară în fața magazinelor, deși anul acesta prețurile au fost mai piperate.

Goana după cumpărături

Ca într-un furnicar au umblat și astăzi românii după cumpărături. Produsele din carne au fost cele mai căutate.

S-a stat cu orele la coadă și n-a mai contat nici măcar prețul. Ca-ntro vrajă, parcă sacoșele se umpleau cu fel de fel de alimente, ce aveau să facă din mesele din seara de Ajun, un adevărat festin.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Iată ce a fost în topul cumpărăturilor românilor: „6 cârnăciori. Mai puneți așa, așa!”, „Tobă, lebăr, carne tocată, ce-i mai fumos aici. Ceva aproape tradițional”, „De Crăciun este bine pe masă să ai câte puțin din tot ce ține de această sărbătoare, un caltaboș, un lebăr, sarmale, câte un pic din fiecare”, „Carne pentru sarmale, ceva afumătură, să punem și printre sarmale să dea gust, ceva șunculiță că îi place soțului și un os pentru ciorba de burtă”, „O bucată de ceafă, șorici n-am mai găsit, un pic de pastramă”.

Produsele tradiționale- cele mai râvnite de clienți

Dis de dimineață în fața măcelăriilor, piețelor, cofetăriilor și brutăriilor era coadă, semn că oricât ar fi avut de suferit de pe urma scumpirilor, de sărbători mesele românilor trebuie să fie musai pline.

În perioada asta bonul per client crește foarte mult pentu că sunt mai multe zile în care omul trebuie să sărbătorească și prin ospăț.

Produsele tradiționale, tobă, lebăr, caltaboș, șorici, cam astea ar fi produsele cele mai căutate, carne pentru jumări.
În piețe, același murmur. O alergătură continuă după carne, brânzeturi, cozonaci, legume, ori fructe.
Cei care mai au de pus la punct mici detalii, mai au timp și mâine să o facă. Atenție însă, cele mai multe magazine nu mai acceptă comenzi în această perioadă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si