Machu Picchu primește din nou vizitatori după ce situl arheologic celebru a fost închis pe 21 ianuarie din cauza demonstraţiilor care solicitau demisia preşedintei Dina Boluarte. 

Mii de vizitatori s-au bucurat de Machu Picchu de la redeschiderea sitului

"Această decizie reflectă angajamentul comun al instituțiilor care alcătuiesc Unitatea de gestionare a Machu Picchu, al autorităților municipale din Machu Picchu și Ollantaytambo, al directorilor Camerei de Comerț și al liderilor organizațiilor sociale, de a asigura siguranța monumentului și a serviciilor de transport, astfel încât vizitatorii să se poată bucura de vizita lor", a precizat

Ministerul Culturii într-un comunicat.

Machu Picchu a fost redeschis turiștilor după 25 de zile

Machu Picchu a fost redeschis turiștilor după 25 de zile

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Afacerea cu care o româncă a dat lovitura în Zanzibar. Corina face cozonaci și prăjituri după rețetele românești

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Destinul tragic de care au avut parte trei membri ai aceleiași familii din Bistrița. Au fost găsiți morți în casa lor- wowbiz.ro

Ministerul a adăugat că 38 de turiști interni și 45 de străini au fost primii care vizitatori iar cel puțin 700 de oameni au intrat în sanctuar în cursul zilei.

Machu Picchu a fost închis din cauza protestelor violente

Protestele au izbucnit în Peru în decembrie, atunci când președintele țării, Pedro Castillo, a fost înlăturat și înlocuit de vicepreședintele Dina Boluarte.

În decembrie, aproximativ 300 de turiști internaționali au rămas blocați la Machu Picchu, cel mai popular sit turistic al țării, după ce trenul care circula în zonă a fost suspendat. Atunci, guvernele locale și internaționale au lucrat pentru a evacua turiștii din Machu Picchu, în unele cazuri fiind nevoie de elicopter.

Citește și: Cât valorează voucherele de vacanță din 2023

PeruRail, care operează trenul turistic, a declarat că protestatarii au blocat și deteriorat liniile de cale ferată. Săptămâna trecută, traficul feroviar a fost parţial reluat, dar accesul la trenuri a fost restricţionat la populaţia din zonă. Acum, călătorii trebuie să obțină un permis pentru a vizita Machu Picchu, care face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Aeroporturile din Arequipa și din orașul Juliaca din sudul țării au fost, de asemenea, atacate de demonstranți, ceea ce a afectat industria turismului din Peru.

De asemenea, Direcția de Cultură Descentralizată și Direcția Sanctuarului Istoric Machu Picchu, care vinde și gestionează permisele de intrare, a declarat că va permite rambursarea permiselor care fuseseră emise pentru 21 ianuarie sau mai târziu. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si