Close sidebar
Close sidebar

Macron, dupa retragerea SUA din Acordul de la Paris: Este o greseala, acordul nu e renegociabil. Nu exista un plan B

Presedintele Frantei Emmanuel Macron a calificat drept o greseala pentru Statele Unite si pentru planeta retragerea SUA din Acordul de la Paris privind schimbarile climatice, a precizat ca acordul nu este renegociabil si i-a invitat pe oamenii de stiinta, pe inginerii si pe antreprenorii americani sa vina in Franta pentru a lucra impreuna in vederea gasirii unor solutii concrete pentru mediu. El si-a rostit declaratia in limba franceza, dar a transmis si un mesaj in limba engleza, incheind cu formula "Make the planet great again", similara sloganului presedintelui SUA Donald Trump, "Make America great again".

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

"Va spun ferm in aceasta seara. Nu vom renegocia un acord mai putin ambitios. In niciun caz", a subliniat presedintele francez.

El a transmis Statelor Unite ca nu exista un "plan B" in acest caz, pentru ca nu exista "o planeta B", precizand ca respecta decizia SUA, dar ca o regreta.

" Franta crede in voi. (in SUA- n.r.), lumea intreaga crede in voi, dar nu gresiti in privinta climei; nu exista un plan B, pentru ca nu exista o planeta B", a spus Macron.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

El s-a adresat oamenilor de stiinta, inginerilor si antreprenorilor americani, cerandu-le sa vina in Franta pentru a lucra impreuna in privinta problemelor de mediu, asigurandu-i ca vor avea "o a doua patrie".

" In seara aceasta, Statele Unite au intors spatele lumii, dar Franta nu va intoarce spatele americanilor", a declarat Emmanuel Macron.

Declaratia sa s-a incheiat cu mesajul "Make the Planet Great Again!", dupa modelul sloganului lui Donald Trump, "Make America Great Again".

Presedintele american Donald Trump a anuntat joi retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbarile climatice,

"Pentru a-mi indeplini angajamentul solemn de a proteja America si cetatenii sai, Statele Unite se vor retrage din Acordul de la Paris, dar incep negocieri fie pentru a reintra in Acordul de la Paris, fie o tranzactie intru totul noua in baza unor prevederi

care sa fie echitabile pentru Statele Unite, afacerile sale, muncitorii sai, poporul sau, contribuabilii sai", a declarat seful statului american.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI