Close sidebar
Close sidebar

Madonna împlinește 63 de ani. Ce avere a strâns regina muzicii pop în cei 39 de ani de carieră

Madonna sau „Regina muzicii pop“ a împlinit pe 16 august, vârsta de 63 de ani. Madonna este o cântăreață americană, actriță, producătoare și compozitoare de muzică pop, dar și câștigătoare a șapte premii Grammy, laureată a două premii Globul de Aur și autoare de cărți.

Alina Raducu,

Madonna împlinește 63 de ani. Ce avere a strâns regina muzicii pop în cei 39 de ani de carieră [Sursa foto: Facebook Madonna]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Madonna s-a născut în Bay City, Michigan și a crescut în Rochester Hills, Michigan. Ea s-a mutat în New York City pentru a deveni dansatoare. Și-a lansat albumul de debut în 1983, de pe care trei melodii au ajuns în top 20 în Statele Unite. A urmat liceul la Rochester Adams High School, unde s-a remarcat prin rezultatele şcolare şi ca membră a echipei de majorete, iar în 1978 a obţinut o bursă la Facultatea de Dans din Michigan. 

Madonna a împlinit 63 de ani. Care este povestea de viață a Reginei muzicii pop?

Însă, după doar un an, a renunţat la studii şi a plecat la New York cu doar 35 de dolari în buzunar. Pentru a se întreţine a lucrat ca ospătăriţă şi a pozat goală pentru studenţii la fotografie, fiind plătită cu 30 de dolari. A pozat de două ori pentru fotograful Martin Schreiber, profesorul universitar, înainte să aibă o scurtă relaţie cu acesta în urma şedinţei foto. „Era un foc în ea“, a afirmat Schreiber pentru Mirror din casa lui din Paris.

„Am fost o infatuare de moment pentru ea. Era o tânără frumoasă“, a mai spus el.   Fotograful, care acum are 72 de ani, a vândut mai târziu cinci dintre fotografiile nud cu Madonna revistei Playboy, pentru o sumă de şase cifre. „Avea o răzvrătire, poate un resentiment legat de trecutul ei, restricţiile catolicismului“, a mai declarat Schreiber.  

În anul 1982, Madonna pune bazele primei sale formaţii, Breakfast Club, activând în calitate de toboşar şi solistă, iar în acelaşi an începe să lucreze cu o casă de discuri, apărând şi primul disc single, „Everybody“.

La scurt timp, sunt lansate piesele „Burning Up“ şi „Holiday“, cel din urmă fiind primul ei single care intră în topul Billboard Hot 100. În anul următor, apare pe piaţă albumul de debut, „Madonna“, de pe care cântăreaţa mai lansează două piese: „Borderline“ şi „Lucky Star“, ambele piese intrând în top 10.

Madonna împlinește 63 de ani. Ce avere a strâns regina muzicii pop în cei 39 de ani de carieră [Sursa foto: Facebook Madonna]

Citeste si: Un star K-pop coreean, condamnat la trei ani de închisoare pentru proxenetism

Astfel, după o interpretare memorabilă la prima ediție a MTV Video Music Awards din 1984 a piesei „Like a Virgin”, a obținut primul hit în Statele Unite și Australia. Albumul care poartă numele piesei a ajuns de asemenea pe locul 1 în Billboard 200. În anul 1985 in timpul filmărilor pentru videoclipul piesei Material Girl îl întâlnește pe Sean Penn cu care se mărită chiar de ziua ei, pe 16 august 1985. În același an joacă în Căutând-o pe Susan pentru care primește recenzii pozitive.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Astfel listei pieselor sale de succes i se adaugă „Take a bow“, în 1994, single care s-a menţinut pe locul 1 în topurile din întreaga lume timp de peste 30 de săptămâni. Anul 1995 a marcat consacrarea la nivel mondial al artistei, prin succesul pieselor „Material Girl“, „Dress You Up“ şi „Angel“.

În anul 2000 a fost desemnată cea mai de succes artistă solo din lume, iar performanța ei a fost consemnată în celebra Guinness Book of World Records.

Totodată, în cariera sa, regina muzicii pop s-a confurntat cu o multime de critici legate de comportamentul său și aparițiile sale. Ea concitnuă să aibă relații cu bărbați mult mai tineri, are o siluetă de invidiat și continuă să pună în scenă show-uri provocatoare în care simulează acte sexuale.

Ed Steinberg, ai exact cel care a realizat primul videoclip al Madonnei, „Everybody“ (1982), a spus despre artistă: „Reputaţia ei la vremea aceea era de devoratoare de bărbaţi. Ar fi făcut orice să obţină ajutorul pe care şi-l dorea“, adăugând că prietena lui nu l-a lăsat niciodată în aceeaşi cameră cu Madonna.

Madonna împlinește 63 de ani. Ce avere a strâns regina muzicii pop în cei 39 de ani de carieră [Sursa foto: Facebook Madonna]

Citeste si: Doliu în lumea muzicii. DJ celebru, răpus de COVID-19 la doar 50 de ani

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Unul dintre cele mai scandaloase momente din cariera Madonnei, a fost momentul din 2003, când „regina muzicii pop“ s-a sărutat pe scenă cu „prinţesele muzicii pop“, Britney Spears şi Christina Aguilera. 

Madonna implinește 63 de ani. Ce avere a strâns regina muzicii pop în cei 39 de ani de carieră

În perioada iunie 2012 – iunie 2013, artista a încasat 125 de milioane de dolari, astfel acest câștig a plasat-o în fața principalei contracandidate, Celine Dion. Madonna rămâne cea mai bogată femeie artist din lume, cu o avere estimată la aproape 800 de milioane de dolari.

De asemenea, cel mai bănos contract semnat vreodată de o femeie din lumea muzicii este semnat de Madonna. În 2007, artista a semnat o înțelegere pe trei ani cu Live Nation Entertainment pentru producția a trei albume. Iar suma încasatăa fost de: 152,4 milioane de dolari.

Citeste si: George Enescu: 10 curiozități si lucruri despre viața celui mai mare compozitor român

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI