Mai multe zone din regiunea Madrid vor intra din nou în carantină de luni, iar circa 850.000 de persoane sunt afectate de aceste noi măsuri.

Astfel, locuitorii din zonele vizate, care reprezintă 13 la sută din populaţia regiunii, vor putea ieşi din cartierul lor doar pentru a merge la muncă, la medic sau a-şi duce copiii la şcoală.

Citeste si: Familia unui preot din Brașov, decimată de coronavirus

Intrarea în aceste zone, exceptând motive de primă necesitate, va fi interzisă, potrivit News.ro.

Parcuri închise, magazine la 50% din capacitate

Preşedinta regiunii, Isabel Diaz Ayuso, a anunţat că în aceste cartiere, situate în zona de sud a capitalei, vor fi închise parcurile, în timp ce magazinele, barurile şi restaurantele vor funcţiona la o capacitate redusă la 50 la sută.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Coronavirusul mai periculos decât s-ar fi crezut! Doar 6% dintre britanici au dezvoltat anticorpi împotriva virusului

Numărul persoanelor care se pot întâlni a fost redus de la zece la şase.

Măsurile intră în vigoare de luni, pentru o durată de două săptămâni.

Virusul COVID-19 a suferit o serie de mutaţii

Până în acest moment, mutaţiile SARS-CoV-2 nu par să aibă consecinţe notabile. Mutaţiile genetice ale coronavirusului sunt monitorizate în lumea întreagă de cercetători, care secvenţionează genomul virusurilor pe care le identifică şi le distribuie într-o bază de date internaţională, GISAID, plină de informaţii preţioase în urma a zeci de mii de secvenţieri.

Citeste si: Premierul Boris Johnson, veste cumplită! Ce se întâmplă în Marea Britanie

Atunci când pătrunde într-o celulă, un virus se multiplică: se copiază pe sine pentru a se propaga.

La fiecare replicare, în copia genomului virusului se produc erori, asemenea unui ''bug'' informatic. Dar această eroare poate avea- sau nu- o incidenţă mai mult sau mai puţin importantă asupra comportamentului virusului.

Citeste si: Şcolile de închid mai multe zile. Anunţul făcut de premierul Ludovic Orban

Mutaţia poate fi ''favorabilă'' virusului- îl ajută să supravieţuiască mai bine- sau ''defavorabilă'' (îi slăbeşte puterea). Este un proces pe care îl denumim selecţie naturală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si