Ministerul Afacerilor Externe a transmis, în cursul zilei de luni, o atenționare de călătorie pentru Republica Bulgaria.

Circulația autovehiculelor pe Podul Dunării de la Giurgiu-Ruse va fi restricționată patru ore pe timp de noapte, în intervalul orar 22:00-02:00. Circulația va fi suspendată din cauza realizării unor lucrări de reparații urgente la rosturile și panourile de beton ale podului, pe secțiunea bulgară.

Citește și: "Lăsaţi-l în pace!". Adele și-a întrerupt concertul din Las Vegas pentru a-și apăra fanii de agenții de securitate

MAE, avertizare de călătorie în Republica Bulgaria

Potrivit MAE, cetățenii români care se află, intenționează să călătorească sau să tranziteze Republica Bulgaria, trebuie să știe că în perioada 28-31 august 2023 circulația autovehiculelor pe Podul Dunării de la Giurgiu-Ruse va fi restricționată patru ore pe timp de noapte, în intervalul orar 22:00-02:00.

Circulația va fi suspendată temporar din cauza realizării unor lucrări de reparații urgente la rosturile și panourile de beton ale podului, pe secțiunea bulgară.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pe durata restricţiei, circulaţia rutieră pe pod a tuturor tipurilor de vehicule va fi suspendată pe ambele sensuri.

„Toţi cei interesaţi, persoane fizice şi firme de transport, pot obţine informaţii cu privire la regimul vamal, la intrarea în R. Bulgaria dinspre R. Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiţii de călătorie în R. Bulgaria, titlul Reglementări vamale) şi pe site-ul Agenţiei "Vămi" din Bulgaria- www.customs.bg; cu privire la e-vigneta şi sistemul e-TOLL de pe site-ul www.bgtoll.bg; cu privire la situaţia circulaţiei prin punctele de trecere a frontierei bulgare de pe site-ul www.mvr.bg

– link https://www.mvr.bg.gdgp; cu privire la starea vremii de pe site-ul www.weather.bg; cu privire la starea actuală a drumurilor de pe aplicaţia gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina web a Agenţiei „Infrastructura Rutieră" – www.api.bg şi non-stop de la numărul de telefon +35970013020”, mai transmite MAE într-un comunicat.

Cetățenii Români pot solicita asistență consulară

„Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă”, transmite MAE.

Citește și: VIDEO- Bani investiți în aplicații nefuncționale sau nepromovate

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web https://sofia.mae.ro,

https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si