Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o atenționare de călătorie pentru cetăţenii români care tranzitează sau intenţionează să se deplaseze în Suedia. Autoritățile au anunţat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiera internă de stat până la 11 mai 2022.

MAE a transmis o atenționare de călătorie pentru Suedia

Cetățenii români sunt informați să aibe pe timpul călătoriei spre şi dinspre Regatul Suediei, un act de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate naţională).  

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: +468205674, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă, conform news.ro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Meteorologii au anunțat un cod galben de ceață. Cum va fi vremea și toate zonele afectate

Atenționarea este valabilă până la 11 mai 2022

Românii au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: +46736985463. 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români consultarea paginilor de Internet:  http://stockholm.mae.rowww.mae.ro  şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă"( www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

Citeste si: MAE a emis o avertizare de călătorie pentru Grecia. Vezi care sunt zonele afectate de furtuni


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si