Responsabilul cu afaceri ad-interim al Ambasadei Federației Ruse la București a fost chemat de urgență ieri, la Ministerul Afacerilor Externe. Secretarul de stat Iulian Fota ar fi transmis nemulțumirea cu privire la violarea spațiului aerian al României.

Ce au transmis oficialii?

„Din dispoziția ministrului afacerilor externe, însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federației Ruse la București a fost convocat de urgență sâmbătă, 9 septembrie, la Ministerul Afacerilor Externe, la nivel de secretar de stat.

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota a transmis protestul părții române față de violarea spațiului aerian al Romaniei urmare identificării pe teritoriul țării noastre, în proximitatea frontierei cu Ucraina, a unor fragmente de dronă, similare cu cele utilizate de forțele ruse în cadrul agresiunii împotriva Ucrainei”, potrivit unui comunicat de presă.

Sursa citată anterior a spus că oficialul român „a condamnat atacurile sistematice, nejustificate și brutale ale forțelor ruse împotriva populației și infrastructurii civile ucrainene, inclusiv a celei de pe Dunăre, din apropierea frontierei cu România, acestea generând riscuri de securitate pentru cetățenii români din zona de proximitate”.

Citește și: UPDATE: MApN a anunțat că au fost găsite fragmente dintr-o dronă aproape de localitatea Plauru. Zona a fost securizată

Fragmente dintr-o dronă au fost găsite la Plauru

"Secretarul de stat Iulian Fota a solicitat ferm părții ruse să înceteze acțiunile la adresa populației și a infrastructurii ucrainene, inclusiv a celor care ar amenința în orice fel siguranța și securitatea cetățenilor români din regiune",  potrivit comunicatului.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Au fost descoperite fragmente dintr-o dronă asemănătoare cu cele folosite de armata rusă duminică, anunță MApN. Imediat zona a fost securizată de militari.

"Sâmbătă, 9 septembrie, militari din Forțele Navale Române, dislocați pentru misiuni de cercetare în zona localității Plauru, județul Tulcea, au executat activități de căutare în aria de responsabilitate, ca urmare a primirii unor informații de la autoritățile locale, transmise prin comenduirea garnizoanei Tulcea,  cu privire la posibila existență a unor  elemente de dronă la aproximativ 2,5 kilometri sud-est de localitatea Plauru.  În urma executării cercetării în teren, au fost descoperite fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă", potrivit unui comunicat de presă.

Citește și: Poliția britanică a prins un suspect de terorism care a evadat dintr-o închisoare din Londra


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si