"În continuarea informatiilor privind sprijinul acordat cetatenilor români din Turcia, Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca zborul umanitar operat de TAROM RO2264, cu care a revenit în tara al doilea grup de cetateni români, de 108 persoane, blocate pe aeroportul Ataturk din Istanbul, a aterizat la ora 4.10. Asa cum s-a precizat anterior, acest zbor umanitar, ale carui costuri au fost suportate din fondul MAE pentru situatii de urgenta si criza, a repatriat cetatenii români care nu au putut calatori cu alte companii", anunta MAE.

MAE precizeaza ca, de la debutul situatiei din Turcia, a fost activata în regim de urgenta Celula de Criza a Ministerului Afacerilor Externe, care a gestionat procedurile de repatriere, în conlucrare cu institutiile românesti cu atributii în domeniu. Au fost înregistrate aproximativ 2.300 de apeluri telefonice. Toate misiunile diplomatice si oficiile consulare din zona, coordonate de Celula de Criza, au fost implicate în acordarea asistentei si protectiei consulare necesare (Ankara, Istanbul, Izmir, Sofia, Atena, consulatul onorific al României la Antalya). De asemenea, structurile Celulei de Criza a MAE actioneaza în regim de permanenta.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Totodata, echipele consulare mobile s-au deplasat la aeroporturile din Istanbul (unde au fost înfiintate doua puncte de informare/adunare special dedicate) si Ankara, precum si la punctele de trecere a frontierei cu cel mai mare trafic dintre Turcia si Bulgaria, oferind asistenta necesara.

MAE reaminteste ca a pus la dispozitia cetatenilor interesati în mod suplimentar si linia telefonica TelVerde 0800 800 407(accesibila numai din România, în regim de gratuitate), precum si adresa de e-mail: [email protected].

Cetatenii români aflati în Turcia au în continuare la dispozitie numerele de telefon: +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516;+90 212 3583537, +90 232 4650579.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si