Discutia, filmata cu o camera ascunsa, se poarta cu un taximetrist care a gasit modalitatea de a face o gramada de bani dintr-un foc. A scos pe piata licenta eliberata gratuit de primarie la pachet cu masina. Cu toate ca autoturismul nu valoreaza nici 4000 de euro, negustorul cere triplu si pare sa stie cum sa convinga omul sa bata palma cu el.

"E buna ca afacere, sa castigi un ban. Cand muncesti pe masina castigi cam 150 de lei pe zi. Sunt vreo 30 de milioane pe luna. Spune-mi si mie ce serviciu trebuie sa ai ca sa faci 30 de milioane pe luna? Nu stiu in ce conditii se poate vinde aceasta licenta"

Astfel de tranzactii sunt ilegale, o recunosc si cei care le apara drepturile taximetristilor.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Radu Viorel – presedinte Asociatia pentru Drepturile Taximetristilor
"Autorizatiile nu se vand. Se cesioneaza contractul. Probabil ca odata cu cesiunea au loc si niste tranzactii financiare, dar oficial ele nu se vand"

Din pacate, autoritatile inchid ochii, iar afacerile merg ca unse. Cum primariile nu mai elibereaza alte licente pana in 2020, piata e invadata de oferte,  iar preturile sunt socant de mari.

Pot ajunge si la 20 de mii de euro.

"Fiecare pasare pe limba ei piere. Fiecare incearca, dar... E greu de obtinut"

Gresit, ar spune multi, mai ales ca in capitala s-a dezvoltat in ultimii ani si fenomentul "clonelor". Adica, taximetristii pot declara la primarii ca li s-au furat actele din masina, iar functionarii le elibereaza alte documente, pe care, apoi, indivizii le vand.

Oricine poate ajunge astfel taximetrist, chiar si infractorii. De ce sa ne mire, asadar, ca nu exista client care sa nu fi avut macar o experienta neplacuta cu taximetristii.

"Sunt bisnitari, ca sa zic asa. Tarifele nu sunt cum trebuie. Niciodata nu dau rest. Intotdeauna vor spaga"

In capitala sunt peste 7 mii de taximetristi autorizati. In realitate, alte mii circula pe strazi la negru. O lege care ar face putina ordine in randul lor... zace de ani buni in sertarele parlamentarilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si