Pe masa Guvernului a ajuns o propunere controversată. Se pare că producătorii tradiționali, pentru a încuraja oamenii să cumpere produse tradiționale și pentru a crește vânzare proprie, au propus ca magazinele mari, supermarket-urile, să fie în zilele de weekend, mai exact sâmbătă și duminică.

Încurajarea producătorilor tradiționali înseamnă închiderea supermarket-urilor?

Se pare că Guvernul discută astăzi despre propunerea venită din partea comercianților.

Aceștia și-ar dori ca magazinele mari să fie închise în weekend. Motivul pentru care micii comercianți, producători tradiționali, au ajuns la această doleanță este că, în zilele de weekend, românii preferă să meargă la supermarket, nu în piață.

La plăcerea românului a face cumpărături într-un magazin mare, s-ar adăuga și decizia Guvernului de a plafona alimentele de bază până la 31 decembrie 2024.

În aceste condiții, potrivit comercianților tradiționali, vânzarea produselor pe care aceștia le produc, scade considerabil pe perioada weekend-ului, relatează antena3.ro. 

Astfel, micii comercianți au cerut ca de sâmbătă, de la ora 13:00, până luni dimineață, magazinele mari să fie închise.

piata supermarket

Micii comercianți cer ca de sâmbătă, de la ora 13:00, până luni dimineață, magazinele mari să fie închise.

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pentru a lua o decizie în acest sens, Marcel Ciolacu, premierul României, se întâlnește cu producătorii tradiționali, care susțin că vânzarea din weekend scade cu până la 30%-40%, conform observator.news.ro.

Potrivit sursei citate anterior, întâlnirea a fost cerută chiar de premier.

Citește și: Decizia anunțată de la Guvern pentru stoparea scumpirilor. Marcel Ciolacu: "Este cea mai importantă așteptare a românilor în 2024"

marcel ciolacu

Magazinele mari, închise în weekend. Măsura controversată cerută de producătorii tradiționali a ajuns pe masa Guvernului

[Sursa foto: Facebook- Marcel Ciolacu]

Se pare că producătorii mico, comercianții de produse tradiționale, ar avea mai multe sugestii pentru creșterea vânzărilor în ceea ce privește domeniul pe care îl acoperă. Pe masa Guvernului se va afla și propunerea care prevede reducerea comisioanelor pentru tichetele de masă, dar și eliminarea impozitului de 1% pentru marile companii. Se pare că eliminarea impozitelor nu i-ar mai afecta în sistemul de distribuție al alimentelor.

Într-o postare de pe contul său de Facebook, Marcel Ciolacu a declarat că una dintre măsurile care vor fi discutate astăzi prevede "cea mai importantă așteptare a românilor în 2024". Premierul se referă la abordarea amendamentului care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor de bază până la sfârșitul anului. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si