Magazinul Bucureşti a fost construit în perioada interbelică, iar în perioada comunistă a fost naţionalizat. Fostul primar Marian Vanghelie a cumpărat în 2003 magazinul Bucureşti de la AVAS cu un diplomat plin cu euro şi dolari, echivalent a 3,2 milioane de lei, potrivit procurorilor DNA care au cercetat cazul.

După mai multe procese, magazinul a fost restituit moştenitorilor primului proprietar, apoi vândut actualilor proprietari, potrivit informaţiilor apărute în presă.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Magazinul Bucureşti, care era situat în centrul Vechi al Capitalei, mai exact lângă lupoaica din Piaţa Roma, a reprezentat, pentru mulţi români, o amintire a epocii de aur. Acum, însă, magazinul preferat al lui Ceauşescu a fost demolat.

Astfel, magazinul preferat al lui Nicolae  Ceauşescu, locul în care în urmă cu mai bine de 30 de ani puteai să găseşti de la îmbrăcăminte şi accesorii vestimentare, la aparate foto, instrumente muzicale ori aparatură electrocasnică, a fost demolat, întrucât doi investitori olandezi au cumpărat, în 2013, clădirea respectivă de la moştenitorii familiei Bunescu. În cursul zilei de astăzi  operaţiunea de reconstrucţie a imobilului care a fost abandonat după 1989 a fost demarată, iar o bună parte a fost pur şi simplu pusă la pământ.

Magazinul Bucureşti, considerat a fi o amintire a epocii de aur şi magazinul preferat al lui Nicolae Ceauşescu, a fost construit de către Bucur Bunescu, un organ din Săcele, Braşov. Tatăl lui s-a stins din viaţa în anul 1888, când a încercat să traverseze Dunărea. Atunci, Bucur Bunescu, care avea doar 12 ani şi patru clase, a plecat la Bucureşti, unde s-a angajat la o prăvălie, unde era comerciant de textile.S-a

făcut remarcat prin seriozitate şi hărnicie, iar ulterior a devenit asociat. Evident, n-au întârziat să apară nici câştigurile, iar în câţiva ani, el a ajuns unul dintre cei mai bogaţi români din perioada interbelică.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si