Mai ai voie să-ți instalezi centrală de apartament? Vezi ce spune legea
În prezent, o mare parte dintre români nu sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire al orașului în care locuiesc. Iată care este legea centralelor de apartament!
Noi informații referitoare la prețul pe care oamenii îl vor plăti la gazele naturale. Legea se aplică la nivelul întregii țări.
„La gaze naturale, 31 de bani rămâne același preț pentru populație pentru kilowatt-ul de gaz natural consumat, ceea ce poate nu a fost până acum exemplificat, nu a fost spus. În iarna trecută populația avea un plafon, dacă vă aduceți aminte de consum, în iarna aceasta nu mai există acest plafon de consum, n-am văzut până acum.
Poate că nici noi nu am exemplificat. Deci nu vorbim de plafon de consum pentru gaze, deci nu vorbim de o problemă în faptul că nu ne încadrăm într-un anumit plafon de consum.
Citeste si: Iarna 2022-2023: cât îi va costa pe bucureșteni întreținerea la bloc în acest sezon rece
De altfel, la gaze naturale, pentru populație prețul este reglementat, producătorii au obligația să vândă gazul natural furnizorilor de clienți casnici cu 150 de lei pe megawatt și, de asemenea, este plafonat și este reglementat și pentru producția de energie termică la același preț pentru CET-uri. Pentru consumul non-casnic, vorbim de același preț de 37 de bani pe kilowatt, pentru cei care…. sunt aceleași condiții ca în ordonanța 27, consumă până în 50.000 de megawați anual”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
„Centralele termice de apartament existente rămân. Eu cred că schimbarea va fi lină și îngrijorările nu sunt fundamentate pentru că sunt foarte multe blocuri unde se folosesc aceste tehnologii de centrală la comun la nivel de scară sau bloc. Ele oferă exact aceeași flexibilitate la nivel de apartament.
Oferă exact același confort: atât temperatura, cât și perioada pot fi setate în apartament ca și cum ai avea o centrală individuală, doar că nu este la tine în casă și este la nivel de bloc.Poluarea este mult mai mică, poluare are loc la o înălțime mult mai mare la zeci de metri cu un tiraj forțat, iar dispersia este mult mai bună; la nivelul solului, unde circulăm, nu va genera aceeași poluare și intrăm în rândul statelor civilizate unde lucrurile sunt organizate.
În cazul unei case individuale, acolo se va merge în continuare pe centrale individuale. Săptămâna viitoare o să prezentăm o variantă de text de lege coaliției în următoarea ședință a coaliției și dacă acest lucru se susține și la nivelul coaliției, putem să intrăm pe un circuit de avizare. În primăvară. Nu va exista retroactivitate nu se va aplica pentru proiectele care sunt deja în dezvoltare – care au fost începute, care au deja certificatul de urbanism emis”, a spus ministrul Mediului.
Citeste si: Cât va costa întreținerea la bloc la iarnă, în București? Anunț important
Citeste si: Cine este Saif Ali Khan, actorul înjunghiat de un intrus în propria casă- radioimpuls.ro