Close sidebar
Close sidebar

Mai exista asa ceva? Uite cum arata o nunta traditionala cu miri imbracati in straie populare. Maramuresenii ne arata ca traditiile inca se pastreaza pe la noi

Miri, mirese, domnisoare de onoare si nuntati, toti imbracati in straie populare! 1 200 de maramureseni au petrecut de pomina si au aratat lumii intregi ce inseamna o nunta adevarata.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Imbracati in straie populare cei peste 1200 de participanti de  la festivalul nuntilor traditionale au inceput petrecerea  conform obiceiului  cu jocul feciorilor si al domnisoarelor  de onoare.

"Sunt una dintre druste. Costumul nu este chiar complet, avem pipetar in cruci, nafrani mai multe puse pe cap... una am pierdut-o, cununa si nafrana"

In centrul atentiei au fost insa cele patru perechi de miri   care au impresionat prin frumusetea  costumelor.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

"Costumul meu este foarte vechi, am in cap aceasta cununa   foarte  veche si ea,  acesti  odoloni care se folosesc doar la nuntile cu stea, noi avem o nunta cu stea"

"Costumul de mireasa este compus din poale lungi facute cu ciuri, sunt sui poale scurte pe dedesupt, sort, spacel tot cu ciur iar pe cap baltul cu coronita"


Pana sa imbrace straiele de mire sau mireasa, tinerii din Maramures  isi aleg partenerul  de viata dupa cateva criterii.

"In primul rand nu statutul social conteaza, ci cum e el ca persoana daca e intelegator, atent, grijuliu"

De la festivalul nuntilor nu au lipsit nici bucatele traditionale de la supa de taitei pana la.

"Carnati, jumari, costita sunca de toate slanina, branza urda traditionala de Maramires"|

Petrecerea a tinut pana cand au obosit cei 1200 de participanti.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI