Ministerul Educației a inițiat proiectul de Ordonanță de Urgență prin care Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolari și elevi se derulează și în anul școlar 2022-2023.

Acesta a fost extins de la 150 la 300 de școli.

Despre programul-pilot

Bugetul pentru acest program-pilot este de  354.900.000 lei.

Limita valorică zilnică se majorează cu 50%, de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar, comparativ cu anul școlar 2021-2022.

Citeste si: Costel Alexe, fostul ministru al Mediului, trimis în judecată de DNA. Prima reacție a șefului CJ Iași

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În acest context, este extrem de important să încurajăm prezența elevilor la școală pentru a dobândi competențele necesare și, în același timp, să stimulăm incluziunea celor din mediile dezavantajate.

Citeste si: VIDEO- Voucherele sociale au ajuns în buzunarele românilor, iar mulți dintre ei au cheltuit deja cei 250 de lei de la stat

Pentru menţinerea sănătăţii preşcolarilor şi elevilor beneficiari vor fi distribuite doar produse alimentare obţinute în unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare.

Produsele distribuite vor respecta cerinţele prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 1.169/2011, dar și de celelalte reglementări europene în domeniu ”, a declarat Ministerul Educației.

Programul-pilot va fi pus în aplicare începând cu data de 1 septembrie 2022.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si