Polițiștii au pus în executare 16 mandate de percheziție domiciliară în localitațile Timișoara, Checea, Măguri, Dumbrăvița, Moșnița Nouă și Știuca, din județul Timiș.

Mai multe arme neletale și mii de cartușe au fost confiscate

„În fapt, activitatea infracțională s-a derulat prin două societăți comerciale rezidente juridic și fiscal în Polonia care, prin intermediul unei platforme autohtone online de vânzări, au comercializat, fără drept, unor persoane neautorizate (cetățeni români), arme neletale din categoria celor supuse autorizării.”,

se arată în comunicat.

Citește și: VIDEO. A fost prins principalul suspect al dublei crime de la Timișoara

Polițiștii au ridicat înscrisuri și 23 de arme neletale supuse autorizării (19 cu țeavă scurtă și patru cu țeavă lungă), precum și 15.000 de proiectile metalice.

Citește și: Revolta unui om de afaceri: „Nu vom mai avea tâmplari și zidari pentru că tinerii merg la facultate”

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar 14 persoane au fost duse la audieri.

Acțiune DIICOT: 36 de percheziții împotriva unei grupări de trafic de migranți și droguri

Potrivit anchetatorilor, migranții de origine afro-asiatică erau transportați pe ruta Ungaria- Austria contra sumei de 3.000 de euro pentru fiecare migrant. În același timp, drogurile ar fi urmat să fie livrate și vândute la festivalurile din Constanța și Cluj.

Cantitatea găsită și confiscată de polițiști este de trei kilograme de substanțe interzise.

Citește și: Polițiștii au descins la sediul RAR din Capitală: sute de mașini ar fi trecut de inspecții în urma înscrierii unor date false în documente

Cele 36 de percheziții au fost efectuate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate – Satu Mare.

Astfel, descinderile au avut rolul de a destructura un grup infracțional organizat, creat în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi şi trafic de droguri de mare risc.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Și în Austria a fost pusă în aplicare o autorizație de percheziție.

Citește și: Doi tineri din Vrancea au fost reținuți pentru furt și urmează să ajungă în instanță pentru acuzațiile aduse

„În cauză s-a reţinut că, în cursul anului 2022, mai multe persoane, în principal cetăţeni români, au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, de origine afro-asiatică, pe ruta Ungaria-Austria. Migranţii, după ce ajungeau ilegal pe teritoriul Ungariei, erau preluaţi de către membrii grupului infracţional din zona localităţii Szeged/Ungaria şi erau transportaţi, în condiţii precare, până în apropierea localităţii Nickelsdorf/ Austria, pentru suma de 3000 euro pentru fiecare migrant.

În cadrul cercetărilor s-a conturat bănuiala rezonabilă că membrii grupului infracţional organizat au realizat peste 20 de transporturi de migranţi pe teritoriul Ungariei. Parte din aceste transporturi au fost interceptate, de către membrii maghiari ai echipei comune de anchetă, pe teritoriul Ungariei, unii dintre organizatori fiind arestaţi preventiv de către autorităţile judiciare din Ungaria”,

a transmis DIICOT.

Gruparea se ocupa și cu traficul de droguri internațional

Potrivit aceleiași surse, gruparea s-a ocupat și cu traficul internațional de droguri.

„De asemenea, s-a reţinut şi faptul că grupul infracţional organizat a săvârşit, concomitent, infracţiuni de trafic internaţional de droguri de mare risc, pe ruta Olanda-Austria-Ungaria-România.

Citește și: Un bărbat din Tulcea a fost săltat de jandarmi după ce și-a amenințat soția și a distrus mobilierul

Pe teritoriul ţării noastre au fost realizate două capturi de droguri traficate de membrii grupului, 2,7 kilograme de droguri de mare risc (3 CMC, amfetamina şi ketamină), pe raza judeţului Constanţa, care urmau să fie comercializate în cadrul unui festival, respectiv 500 grame de drog de mare risc (3 CMC), pe raza judeţului Cluj”, a mai menționat DIICOT.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Procurorii au mai spus că cercetările au fost extinse cu privire la săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor, membrii grupului înfiinţând societăţi comerciale pe care le utilizează în scopul disimulării originii sumelor de bani obţinute din activităţile infracţionale. 

Procurorii au mai precizat că cercetările au fost extinse cu privire la săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor, membrii grupului înfiinţând societăţi comerciale pe care le utilizează în scopul disimulării originii sumelor de bani obţinute din activităţile infracţionale.

Citește și: Șapte oameni au fost trimiși în judecată într-un dosar legat de incendierea unei maşini, focul extinzându-se apoi şi la alte bunuri din incintă

La percheziţia efectuată în Viena, vor participa şi doi poliţişti din cadrul SCCO Satu Mare, pentru a sprijini autorităţile judiciare austriece ce vor acţiona în îndeplinirea ordinului european de anchetă emis de membrii români ai echipei comune de anchetă.

Totodată, lucrătorii poliţiei judiciare pun în executare un mandat european de arestare emis de autorităţile maghiare, potrivit news.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si