Un avion rusesc a distrus patru ambarcațiuni ucrainene de atac rapid în care se aflau aproximativ 50 de parașutiști care erau transportați într-o operațiune în Marea Neagră, a transmis armata rusă. Potrivit oficialilor ruși este vorba despre mai multe atacuri ale avioanelor fără pilot din Pskov, Briansk, Kaluga, Orlov şi Riazan şi în peninsula Crimeea.

Ucraina a înăsprit războiul dornelor în ultimele luni și a lovit ținte din adâncimea teritoriului rusesc, în paralel cu ofensiva terestră care are o rezistență puternică pe liniile de front din sud şi est.

Noi atacuri ale trupelor ucrainene

Cel mai important atac pare a fi cel din Pskov, situat la aproximativ 660 km nord de frontiera ucraineană, aproape de granițele cu Estonia şi Letonia. Oficialii ruși au spus că patru avioane militare de transport Il-76 au fost avariate.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Agenţia de ştiri TASS, care citează serviciile de urgenţă a transmis că două dintre avioane "au fost cuprinse de flăcări".

Mai multe imagini publicate de guvernatorul din Pskov pe aplicaţia de mesagerie Telegram arată cum fumul se ridică dintr-un incendiu mare, cu sunetul sirenelor pe fundal și o explozie.

„Potrivit evaluărilor iniţiale, nu s-a întâmplat nimic grav, dar este greu de determinat acest lucru pe timp de noapte. Dacă totul este în ordine, aeroportul îşi va relua operaţiunile normale joi", a transmis guvernatorul Mihail Vedernikov pe Telegram, completând că nu s-au înregistrat răniţi.

Oficialii militari şi din domeniul apărării din Rusia au spus că trei drone ucrainene au fost doborâte aproape de regiunea sudică Briansk: una deasupra regiunii centrale Orlov şi una deasupra regiunii Riazan, la sud de Moscova.

Traficul aerian din jurul aeroportului Vnukovo din Moscova a fost închis pentru o scurtă perioadă de timp, a transmis agenția de presă TASS.

Ministerul rus al Apărării a spus că un avion al aviaţiei maritime a Flotei Mării Negre a distrus în Marea Neagră patru ambarcațiuni militare rapide ucrainene, în care se aflau aproximativ 50 de persoane.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

„La 30 august, în jurul orei 00:00, ora Moscovei, un avion de aviaţie navală al Flotei Mării Negre a distrus în apele Mării Negre patru ambarcaţiuni militare rapide cu grupuri de debarcare ale personalului forţelor pentru operaţiuni speciale ucrainene, în total până la 50 de persoane", a spus ministerul, citat de TASS.

În urmă cu o zi, Ministerul rus al Apărării a spus că au fost distruse două drone ucrainene de tip avion deasupra Mării Negre. Potrivit oficialilor, acestea încercau să atace obiective situate pe teritoriul Federaţiei Ruse.

Atacurile cu drone s-au petrecut în contextul în care secretarul de stat american Antony Blinken a anunţat un nou pachet de asistenţă militară prin intermediul căruia ajută Ucraina în războiul cu Rusia. Pachetul prevede echipamente suplimentare de deminare, rachete pentru apărare aeriană, muniţie pentru artilerie şi arme de calibru mic, a spus Blinken într-un comunicat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si