Pana de curent în mai multe localități din Republica Moldova. Liniile electrice s-au deconectat după bombardamentele de marți ale armatei ruse.

Citește și: Mesajul lui Zelenski la summit-ul G20 din Bali: "Războiul Rusiei trebuie oprit!"

Zeci de locuințe au rămas în beznă

,,Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat (descărcarea automată a sarcinii după frecvență).

Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Menționez că aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca și măsură de siguranță. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică.Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp”, a scris ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale pe Facebook.

Citește și: Acatist de vii pentru Vladimir Putin și Volodimir Zelenski. Imaginea care a devenit virală

Distribuitorul de energie a anunțat că un număr imens de consumatori au rămas fără electricitate.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

,,ICS „Premier Energy Distribution” SA informează că la ora 16:37 s-a produs o deconectare avariată în sistemul de transport operat de IS Moldelectrica, fiind afectat un număr mare de consumatori. Aceste deconectări sunt în afara ariei de gestiune a operatorului sistemului de distribuție. La moment se depun toate eforturile pentru menținerea alimentării continue cu energie electrice”, au precizat reprezentanții distribuitorului.

Citește și: Ce șanse sunt pentru negocieri de pace între Rusia și Ucraina

Ce șanse sunt pentru negocieri de pace între Rusia și Ucraina

Summit-ul G20 din Bali a fost un prilej pentru discutarea la cel mai înalt nivel a războiului declanșat de Rusia în Ucraina. Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, s-a adresat unui G19, cerând excluderea Rusiei din formatul tradițional, și a venit cu o serie de condiții pentru orice dialog cu invadatorii ruși. De partea cealaltă, trimisul lui Vladimir Putin în Indonezia, Serghei Lavrov, a precizat că termenii propuși de Ucraina sunt "nerealiști".

Citește și: Câte regiuni a recucerit Ucraina de la ruși. Armata lui Putin s-a retras din Herson

Bombardamentele au avut loc lângă Kiev, chiar la câteva minute după ce s-a auzit sirena.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut marţi liderilor G20 să-şi depăşească divizările şi  să pună capăt războiului  "distructiv" dus de Rusia.

Citește și: Serghei Lavrov, dus de urgență la spital, cu probleme cardiace? "Nici vorbă, este culmea falsurilor"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si