Mai multe persoane din Bacău și Botoșani sunt suspectate că au încheiat în fals 52 de contracte cu un operator de telefonie mobilă, pretinzând că sunt reprezentanții unor societăți comerciale pentru a folosi echipamente de telefonie mobilă.
Angajații operatorului de telefonie mobilă și un consilier juridic ar fi fost implicați în aceste fapte .
Citește și: Un polițist a fost acuzat că ar fi violat mai multe femei în secția de poliție. Până în prezent, 6 plângeri au fost depuse: „Era în lacrimi”
9 persoane au fost duse la audieri
Potrivit Poliţiei Române, au fost puse în aplicare 9 mandate de percheziţie domiciliară, şapte în judeţul Bacău şi două în judeţul Botoşani, la persoane bănuite de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, falsificare de instrumente oficiale şi folosirea instrumentelor false.
În dosar sunt vizate 68 de infracțiuni de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, falsificare de instrumente oficiale şi folosirea instrumentelor false.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citește și: Prejudiciu de 60.000 de euro, după ce un bărbat a intrat într-un imobil din Capitală și l-a incendiat
Cum s-a petrecut totul
„În fapt, în cursul anului 2022, mai multe persoane, pretinzând că sunt reprezentanţii unor societăţi comerciale, ar fi încheiat în fals, 52 de contracte de prestări servicii la distanţă, în numele unor persoane juridice, cu un operator de telefonie mobilă, în complicitate cu angajaţi ai acestuia şi un consilier juridic, în scopul obţinerii unor dispozitive şi echipamente de telefonie mobilă”
, a transmis, miercuri,
Poliţia Română.
Citește și: Percheziții de ultim moment: sunt vizate persoane acuzate de luare de mită, dare de mită, deturnarea licitaţiilor publice, uciderea animalelor, fals material în înscrisuri oficiale şi spălarea banilor
Prejudiciul cauzat este de aproximativ 50.000 de euro.
Perchezițiile au vizat descoperirea și ridicarea materialelor de probă, precum înscrisuri, echipamente informatice, mijloace de stocare electronice, evidențe extracontabile și bani.
Citește și: Percheziţii la persoane care ar fi distrus, prin desene stil graffiti, vagoane de tren. Prejudiciul depăşeşte 250.000 de lei
Cercetările sunt continuate pentru tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.