Miercuri, 21 iunie, polițiștii Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea, au efectuat 10 percheziții domiciliare, în comuna Avram Iancu, județul Bihor și în comuna Seleuș, județul Arad, la opt persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și exploatarea cerșetoriei .”

, se arată în comunicat.

Indivizii sunt bănuiți de trafic de minori și exploatarea cerșetoriei

Din ianuarie 2023 până în prezent, cele opt persoane, cu vârste între 31 și 40 de ani, ar fi obligat 11 minori să practice cerșetoria. Aceștia au vârste cuprinse între 8 și 17 ani, fiind obligați să apeleze la mila trecătorilor din municipiile Oradea, Arad și Timișoara, în vederea obținerii unor sume de bani.

Citește și: Mai mulți traficanți de droguri au ajuns în arest, după ce cantități de cocaină, cannabis și alte substanțe au fost găsite asupra lor

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

În urma perchezițiilor domiciliare au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, 17 telefoane mobile și 7.800 de lei.

Citește și: Trei bărbați au fost arestați pentru tăiere fără drept de arbori, furt de arbori şi fals informatic

Procurorii au pus în aplicare opt mandate de aducere, cele opt persoane fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Oradea, în vederea audierii.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Bihor și Arad, precum și de sprijinul reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, pentru asigurarea măsurilor de protecție pentru minorii identificați în locațiile percheziționate.”, se arată în comunicat.

Citește și: Două minore cu handicap ar fi fost violate chiar de bărbatul care le-a ţinut în plasament, în Prahova


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si