Două poduri sunt afectate în acest moment. De asemenea, nu se mai circulă la intrare în Bozioru și la intrare în Brăești. Nicio localitate nu este total izolată. Există rute înlocuitoare în acest caz.

Cum se poate circula în zonă?

De la Brăeşti se poate ieşi pe la Lopătari şi Odăile, iar din Bozioru se poate ieşi prin comuna Colţi.

Citește și: Vremea rea a făcut prăpăd în mai multe zone. Oamenii au rămas fără case

”Trecerile provizorii prin râul Bălăneasa, amenajate ca variante provizorii pe perioada reconstruirii podurilor, sunt impracticabile  în urma viiturilor. S-a luat legătura cu administratorul drumului- CJ Buzău -  pentru remedierea situaţiei”, a transmis Prefectura Buzău.

Ploile torențiale au inundat o localitate în doar 20 de minute

Ploile au făcut prăpăd în județul Sibiu. O localitate a fost inundată în 20 de minute. Mai multe gospodării au fost distruse.

Ploaia torențială de 20 de minute a inundat o localitate întreagă din Sibiu. Deși albia râului a fost curățată și adâncită, nu a putut face față cantității de apă căzute. Autoritățiile au emis o avertizare de cod roșu în zonă.

Alte trei așezări vecine, satele Netuș, Movile și Noiștat au fost afectate de ploi puternice, însă apa a început să se retragă după aproximativ jumătate de oră. 

Pompierii au intervenit în cinci localități

Pompierii sibieni din cadrul a 4 subunități de intervenție au fost mobilizați în 5 localități din județul Sibiu și o localitate din județul Mureș, pentru scoaterea apei din gospodariile afectate de inundații după cum urmează:  

- localitatea Iacobeni: 7 gospodării  

- localitatea Netuș: 13 gospodării  

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

- localitatea Movile: 15 gospodării  

- localitatea Noiștat: 7 gospodării  

- localitatea Dumbrăveni: 3 gospodării  

- localitatea Ormeniș- Jud. Mureș: o gospodărie.  

  La fața locului au fost mobilizați peste 40 de pompieri cu o motopompă de mare capacitate, 12 motopompe transportabile și 10 electropompe. 

Nu au fost înregistrate victime. 

Ploile au făcut prăpăd în Delta Dunării

Ploile și căderile de grindină fac ravagii în majoritatea țării. O cantitate semnificativă de apă a căzut și în Delta Dunării, iar oamenii au rămas fără principala cale de acces.

Dunărea umflată a înghițit chiar sub privirile unor oameni malurile neconsolidate din satul Pătlăgeanca, aflat în județul Tulcea. 

Aceștia au rămas fără principala cale de acces. Stratul de gheață nu s-a topit nici la ore distanță după furtună.  

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Ploile au făcut prăpăd în Delta Dunării. Oamenii au rămas fără cale de acces

Femeie: „ Nu, doar să mergem pe jos 12 km, să ne treacă, dar sunt și șacali, ne e frică de ei”. 

Tudor Cernega, primar Ceatalchioi: „Este o localitate care ia cel mai mare debit de apa în piept.

Este un fenomen natural, pericolul nu era atât de mare dacă nu era în apropiere de gospodăriile oamenilor”.  La Tulcea a fost convocat Comitetul Județean de Urgență. 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si