Close sidebar
Close sidebar

VIDEO: Mai multe școli din județul Gorj scurtează orele de curs

Într-un județ din România, mai mulți dascăli au acceptat să taie din timpul orelor de curs de teama facturilor prea mari. Orele vor avea 40 de minute, în loc de 45.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

De teama facturilor, mai multe școli din județul Gorj au votat în consiliul profesoral reducerea duratei orelor de curs de la 45 de minute la 40 de minute pentru a reduce consumul de energie și de gaz.

Directorii spun că astfel vor reduce consumul

Școlile au prețul plafonat la energie, dar pentru 85% din consum. Restul de 15 procente poate însă bloca bugetul instiutuției.

Directorii școlilor susțin că, în acest fel, vor reduce, atât cât este posibil, consumul de gaze naturale, energie electrică și combustibil solid, acolo unde agentul termic din școli funcționează pe lemne sau cărbune. 

Hotărârea a fost aprobată de o parte din consiile de administrație

Hotărârea a fost aprobată de o parte din consiliile de administrație.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Ministerul Sănătății pregătește proiecte pentru digitalizarea spitalelor și a instituțiilor subordonate. Iată cât valoarează operațiunea

Dascălii spun că măsura este discutabilă pentru că programa extrem de stufoasă cere mult timp și atenție.

Citeste si: Jaf într-un magazin din Sectorul 5 al Capitalei. Hoțul a amenințat vânzătoarea cu un cuțit

Pentru reducerea consumului de energie electrică au fost luate măsuri disperate de către directorii unităților de învățământ, respectiv schimbarea becurilor cu unele cu LED sau chiar deconectarea unor consumatori.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI