Pe lângă cele 5 echipamente care erau deja în funcțiune în Gorj, au mai fost montate 8, dintre care 3 stații seismice și 5 stații GPS. 

Ce a transmis INCDFP

„În urma evenimentelor seismice din ultima perioadă, din zona seismică Gorj, Oltenia, INCDFP a trimis specialişti în zonă pentru montarea a 3 staţii seismice şi 5 staţii GPS, pentru analize în vederea cercetărilor privind procesul de desfăşurare a cutremurelor şi efectele produse de acestea.

Noile staţii seismice pot înregistra cutremure de magnitudine de valoare mică şi pe baza înregistrărilor se pot estima pagubele din zonă, iar staţiile GPS vor înregistra deformările crustale”, au scris reprezentanții Institutul pentru Fizica Pământului într-o postare pe Facebook.

Stațiile sunt evidențiate pe o hartă, iar activitatea seismică este monitorizată permanent, fiind analizate chiar și seismele mici.

Citește și: Cod galben de viscol și intensificări ale vântului. Recomandările autorităților

Noile stații seimice vin în completarea celor 5 deja existene în zonă la Gura Zlata, Lotru, Petroșani, Târgu Jiu, Herculane și Strehaia.

Peste 400 de replici după cutremurul de marți din Gorj

Cutremurul de marți din judeţul Gorj a fost cel mai mare produs vreodată în zona respectivă. Cutremurul de 5,7 grade pe scara Richter, a avut peste 400 de replici. Cea mai mare s-a produs joi, la ora 3:07, la o adâncime de 10,8 km, şi a avut magnitudinea de 4,2 ML, intensitatea macroseismică epicentrală IV.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citește și: Un nou cutremur a fost înregistrat în Turcia și a fost resimțit și în alte țări

Joi, 16 februarie au fost înregistrate 15 cutremure în Gorj, cu magnitudini între 2 şi 4,2, potrivit site-ului INCDFP, iar vineri, 17 februarie, a fost consemnat până acum un singur cutremur, cu magnitudinea de 2,9 pe Richter. Acesta s-a produs la ora locală 00:18 şi la o adâncime de 3 kilometri.

Citește și: Clipe de coșmar într-un centru pentru persoane cu handicap din Prahova! Instituția se confruntă cu un focar de râie

Potrivit INCDFP, zona în care au avut loc aceste cutremure este cunoscută printr-o activitate seismică slab-moderată, cu evenimente cu magnitudine peste 5 foarte rare.

Citește și: Sâmbata Morților 2023. Ce se face și ce nu se face în această zi?

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si