Cel mai nou proiect de lege care vrea să modifce regulile concediului paternal, a fost pus în dezbatere la Senat, prin modificarea numărului de zile de concediu libere pe care taţii îl pot solicita atunci când li se naşte un copil, scrie Mediafax.

Dacă în prezent taţii beneficiază de maximum 5 zile libere atunci când li se naşte un copil, după noua lege ei vor putea sta acasă între 7 şi 10 zile.

Taţii vor beneficia de 7 zile de concediu la naşterea unui copil sau 10 zile de concediu pentru naşterea a cel puţin 2 copii.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Concediul paternal se acordă la cerere, în primele 3 luni de la naşterea copilului. Conform prezentului proiect, aceste prevederi se aplică şi în cazul situaţiei adopţiei a unu sau mai mulţi copii.

sursa foto: Pixabay 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si