Mascații au intervenit astăzi într-un subsol din Capitală pentru a salva mai mulți bătrâni cu dizabilități fizice și psihice, ținuti captivi de un grup de indivizi care voiau să-i deposedeze de case.

„În această dimineață, 6 decembrie 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 11 Poliție pun în executare 4 mandate de percheziție domiciliară și 10 mandate de aducere, în Municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal de lipsire de libertate în mod ilegal și înșelăciune”,

au transmis autoritățile.

Bătrâni ținuți captivi în subsol de mai mulți indivizi care voiau să le ia casele

Potrivit autorităților, întregul plan ar fi pornit din 2017, când indivizii ar fi identificat femei sau bărbați cu vârste înaintate, fără moștenitori legali și cu dizabilități fizice sau psihice, pe care le-au dus într-un imobil. Victimele se aflau sub supraveghere continuă și ar fi fost agresate fizic și jignite pentru a fi intimidate.

„În fapt, în perioada 2017- prezent, mai multe persoane ar fi identificat femei și bărbați, având vârste înaintate și fără moștenitori legali, cu dizabilități fizice și/sau psihice, după care le-ar fi plasat într-un imobil, în condiții improprii, sub supraveghere permanentă, împrejurare în care le-ar fi agresat fizic și le-ar fi proferat jigniri și amenințări, pentru intimidarea acestora”, scriu autoritățile.

politisti batrani

Polițiștii au intervenit pentru a-i salva pe bătrâni

[Sursa foto: Poliția Română]

Citește și: Bărbatul din Belcești care și-a înjunghiat soția înainte de divorț premeditase totul în detaliu. Individul avea la el și fotografii din timpul relaţiei

Mai mult, indivizii s-ar fi căsătorit cu unele dintre victime, în ciuda diferențelor mari de vârstă, pentru a le deposeda de bunurile imobile, fie prin lege, în cazul decesului persoanei vătămate, fie prin acte juridice subsecvente căsătoriilor.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Din cercetări, s-a stabilit că, inoculându-le persoanelor vătămate false impresii de apartenență ori afecțiune, cinci dintre bănuiți s-au căsătorit cu persoanele vătămate, deși diferențele de vârstă sunt foarte mari, după care le-ar fi deposedat, fie prin efectul legii (în urma decesului unei persoane vătămate), fie prin acte juridice subsecvente căsătoriilor, de bunurile imobile, în scopul valorificării acestora”, au mai transmis polițiștii.

Cazul a devenit și mai complex după ce două persoane cu pregătire juridică ar fi oferit bănuiților consultanță pentru încheierea sau obținerea de la autoritățile competente a unor înscrisuri necesare demersului infracțional.

„De asemenea, două persoane cu pregătire juridică ar fi oferit celorlalți bănuiți consultanță, pentru încheierea sau, după caz, obținerea de la autoritățile competente a unor înscrisuri necesare demersului infracțional, legăturile maritale dintre bănuiți și persoanele vătămate fiind oficializate în baza unor înscrisuri medicale ori alte documente puse la dispoziția oficiilor de stare civilă”, mai spun polițiștii.

Polițiștii vor dispune măsuri asiguratorii precum indisponibilizarea a 6 imobile, valoarea acestora urmând să fie stabilită ulterior.

Persoanele bănuite de aceste infracțiuni vor fi aduse la audieri. De asemenea, șase dintre persoanele vătămate se vor prezenta la sediul subunității, iar cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului vor fi trimise în unități medicale pentru evaluarea sănătății.

„Ulterior, vor fi predate centrelor de primire din subordinea acestei instituții, în conformitate cu reglementările in vigoare.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 11 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și înșelăciune”,

au mai transmis autoritățile.

Cine sunt indivizii bănuiți de faptele oribile?

Potrivit surselor stirilekanald.ro, principalul suspect ar avea 46 de ani și s-ar fi căsătorit în august 2023 cu una dintre victime, în vârstă de 72 de ani.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În ceea ce privește cele două persoane bănuite cu studii juridice, acestea ar fi oferit consultanță pentru obținerea documentelor aferente pentru a fi depuse ulterior la notar în scopul încheierii formelor legale, mai spun sursele.

interventie mascati

A fost nevoie de intervenția mascaților pentru a ajunge la victime

[Sursa foto: Poliția Română]

Citește și: Situație incredibilă în cazul Melindei, fata de 13 ani. De ce agresorul scapă de acuzația de viol

Victimele ar fi în număr de 6, iar grupul de indivizi ar fi fost format din 8 persoane, printre care suspectul principal, mama sa, concubina lui și trei surori ale acestuia.

Aceleași surse mai menționează că victimele ar avea vârste cuprinse între 50 și 75 de ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si