30 de micuti, deghizati in clovni, printese sau faraoni au venit din Capitala ca sa vada, pentru prima oara in viata, litoralul romanesc. Chen Chen si Ni ni le-au smuls ropote de aplauze si priviri pline de admiratie.

„Cu siguranta pentru toti e prima oara cand vad delfinii si marea. Am ajuns la concluzia ca au avut nevoie si de o iesire din Capitala, sa vada animale blande si bune, iar pentru o parte dintre ei va fi singura experienta de acest gen”, a declarat Gabriela Parvu, voluntar.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Spectacolul delfinilor n-a fost doar o reprezentatie pentru copiii diagnosticati cu sindrom down sau autism. Mamiferele sunt renumite pentru puterile lor terapeutice.

„E o relatie speciala a delfinilor cu oamenii, si un declic din ala va face pe unul din 30 sa se intoarca mai bine acasa”, spune Ion Cristian, reprezentatul asociatiei.

Ultrasunetele emise de delfini influenteaza conexiunile neuronale ale copiilor cu autism si ii face sa fie mai receptivi la oamenii din jurul lor.

Micutii primesc costume de neopren si intra in apa alaturi de acelasi delfi cateva zile la rand. Timp in care intre cei doi se construieste o legatura puternica.

Unul dintre cele mai renumite centre specializate este in Turcia, la Institutul de delfinoterapie din Marmaris.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si