Reprezentanții spitalului au transmis că pacienții făceau parte dintr-un grup de turiști din Teleorman. Copiii au vârste între 13 și 16 ani și adultul este însoțitorul grupului.

Toţi aveau „simptome comune urmare a consumului de produse alimentare de la un operator de pe raza oraşului”, a transmis managerul spitalului, Mariana Miu Grigorescu, prin intermediul unui comunicat de presă.

Citește și: VIDEO- Copil de 13 ani, mușcat de o viperă neagră. Copilul a fost mușcat în propria curte, în timp ce se juca. Localnicii sunt speriați pentru că autoritățile nu au capturat vipera

Șapte copii au rămas internați

Copiii și adultul au fost transportaţi cu mai multe ambulanţe SAJ şi SMURD, inclusiv cu ambulanţe victime multiple, prin prisma  debutului simptomelor şi pentru a scurta timpii de preluare şi transport, spune medicul.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Imediat după preluarea acestora, au fost evaluaţi clinic, fiind implicate toate resursele umane şi materiale ale spitalului prin declanşarea Planului Alb, chemarea de la domiciliu de personal medical- medici urgentişti, precum şi aducerea unui medic pediatru de la Secţia exterioară de Pediatrie, pentru scurtarea timpilor consulturi interdisciplinare şi buna gestionare a cazurilor", se arată în comunicat.

După evaluarea clinică și interpretarea rezultatelor investigațiilor paraclinice și imagistice pacienții au primit tratament adecvat și personalizat stării lor de sănătate. 

Citește și: VIDEO- Accident între o locomotivă și un TIR, încărcat cu îngrășăminte chimice. Autoritățile au intervenit de urgență

Șapte copii au rămas internaţi în spital pentru a fi supravegheați şi pentru a fi continuat tratamentul în cadrul Secţiei Pediatrie- Spital orăşenesc Sinaia, alți doi copii au plecat cu recomandări şi reţete prescrise de medicul pediatru, iar adultul refuzat să fie transferat la Secţia Boli infecţioase Spital Judeţean Ploieşti și a ales să revină la cazare cu recomandări şi reţetă din partea medicilor spitalului Sinaia.

Toţi cei 10 pacienţi au fost echilibraţi hemodinamic şi respirator, adaugă managerul Spitalului Sinaia.

Citește și: Un copil de șapte ani a încetat din viață, la scurt timp după ce a făcut această poză. Ce s-ar fi întâmplat cu cel mic


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si