Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Mai mulți deputați din Parlament au luat cuvântul la tribună doar la depunerea jurământului

La un an și jumătate de când au intrat în Parlament, câțiva deputați nu au avut curajul să se apropie de microfon decât la depunerea jurământului. Pentru aceștia, a fost prima și ultima zi în care au vorbit de la tribună, timp de câteva zeci de secunde, iar apoi s-a așternut tăcerea peste mandatul lor. Însă chiar dacă n-au deschis gura, salariul tot le-a intrat în cont.

Andreea Albu,

Mai mulți deputați din Parlament au luat cuvântul la tribună doar la depunerea jurământului. Cine sunt aceștia


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

La finalul primei sesiuni parlamentare din acest an, doi deputați liberali ies în evidență prin faptul că sunt „certați” cu microfonul. Unul este Costel Barbu, aflat la primul mandat. Într-un an și jumătate, a vorbit o singură dată, la depunerea jurământului. Prestația sa însumează 31 de secunde.

Costel Barbu, deputat PNL: "Și să spun povești la oameni? Cel puțin, vin în teritoriu, le fac oamenilor ce am de făcut. Trebuie neapărat să vorbești mult? Pentru ce să vorbești mult? Faptele contează, să lași ceva în urma ta."

Au vorbit doar 30 de secunde

Găsim necuvântători și printre social-democrați. Este cazul lui Nicu Niță, deputat aflat la al doilea mandat.

Este și campion printre nevorbiți- doar 26 de secunde în cei aproape doi ani de mandat. Cum nu a luat cuvântul în plen, nici la telefon nu a răspuns.

Citeste si: Când anunță Turcia decizia finală cu privire la extinderea NATO. Ce trebuie să facă Suedia și Finlanda

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Printre cei care îngroașă rândurile celor scumpi la vorbă este și deputata PSD, Eliza Peța-Ștefănescu, care a stat doar 29 de secunde la microfon, când a depus jurământul.

Citeste si: Începe austeritatea la Guvern. Se taie 10% din banii ministerelor

Sărac la vorbă este și unul din aleșii UDMR. Kelemen Attila a ieșit la tribună doar când a depus jurământul pentru 31 de secunde. 

Aceștia au continuat să își primească indemnizațiile

Și în opoziție sunt parlamentari care văd microfonul ca pe un dușman. Deputatul USR, Eugen Terente, a vorbit doar 27 de secunde. Ar fi vrut și mai mult, dar a pierdut câteva ocazii.

Citeste si: Probleme de sănătate pentru Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a fost surprins tușind de zeci de ori în timpul unei declarații făcute în Iran

Eugen Terente, deputat USR: "Am vrut de vreo două ori să iau cuvântul, dar a trecut termenul, că fiecare grup parlamentar are un anumit număr de minute... Urmează, nu au intrat zilele în sac, a trecut doar un an și jumătate."

Citeste si: Sorin Oprescu rămâne în libertate în Grecia. De ce nu va fi extrădat fostul primar al Capitalei

Cu toate acestea, aleșii nu sunt plătiți pentru cât vorbesc, iar indemnizațiile intră lunar în contul lor. Cel mai mic salariu de parlamentar ajunge la 11.000 de lei, la care se adaugă bani de cazare, diurnă, transport, dar și o sumă forfetară, din care doar jumătate sunt decontabili.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI