Mai mulți elevi au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au consumat alimente de la banchet.  

“Ieri 29 mai, DSP Suceava a fost informata de către Spitalul Municipal Vatra Dornei despre prezentarea in Serviciul Urgență a unui număr de 10 elevi ai unui colegiu din Vatra Dornei, acuzând simptomatologie digestiva. Cei 10 au declarat ca au participat la petrecerea de absolvire a liceului, în seara zilei de 26 mai 2023 la o unitate turistica din zona.

O echipa a DSP Suceava s-a deplasat astăzi 30.05.2023 la Vatra Dornei, pentru a efectua ancheta epidemiologica. Revenim cu rezultatele anchetei.”, transmit autoritățile.  

Citește și: Alertă în magazine: şampoane, deodorante şi săpunuri cu risc chimic

Alertă în magazine: şampoane, deodorante şi săpunuri cu risc chimic

S-a dat alertă în magazine. Au fost descoperite şampoane, deodorante şi săpunuri cu risc chimic. Pot avea efecte grave asupra sănătății.

Specialiștii trag un semnal de alarmă, după ce în mai multe magazine, din România, au fost găsite produse care pun în pericol sănătatea şi chiar viaţa consumatorilor.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Șampoane, deodorante sau săpunuri lichide sunt doar câteva dintre produsele cu risc chimic ce ne-ar putea băga în spital. Mai mult, pe lista neagră se află şi produse electrocasnice mici. Atenție mare!

Citește și:  VIDEO- Mai mulți copii aflați în vacanță la Poiana Brașov au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară după ce au mâncat ciorbă

„Fiecare alertă şi pericol diferă de la caz la caz, dar iată câteva exemple.

Avem mai multe cazuri semnalate la produse cosmetice şi articole de îngrijire personală, cum ar fi un șampon, un săpun lichid, dar şi trei deodorante cu risc chimic", arată observatornews.ro. 

Atenție mare la produsele de igienă personală pe care le utilizați

„Pe lista ingredientelor s-a regăsit şi o substanţă interzisă în mod obișnuit în astfel de produse, o substanţă care se pare că afectează grav sistemul reproducător, sănătatea copilului în cazul în care femeia care le folosește este însărcinată, dar poate provoca inclusiv iritaţii la nivelul pielii",  conform observatornews.ro.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si:  Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Aceste produse pot cauza arsuri grave, chiar și la nivelul scalpului.  „Un alt caz interesant a fost cel al unui uscător de păr ce a fost semnalat cu alertă de arsură şi incendiu. Mai exact, persoanele care îl folosesc pot avea parte de arsuri la nivelul scalpului, dar acel uscător de păr putea provoca inclusiv un incendiu din cauza cablului care nu a fost bine izolat de producător.

Cele mai multe alerte au fost semnalate în cazul articolelor pentru copii: biberoane, jucării, cărucioare, dar şi haine pentru cei mici. Aceste produse se regăsesc în special în zone nereglementate, nu în supermarketuri", spun specialiștii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si